Taliansky autor historických bestsellerov v Bratislave

„Matteo Strukul je skutočný majster žánru a dokonale spája akciu, dobrodružstvo a napätie.“ - Il Manifesto.Veľmi sa tešíme, že Bratislavu navštívi taliansky autor Matteo Strukul, ktorý má na svedomí historickú sériu o najmocnejšej rodine v čase talianskej renesancie – MEDICIOVCI.

Tá sa na Slovensku aj vo svete teší obľube medzi čitateľmi. Vo Vydavateľstve SLOVART práve vychádza tretí diel tetralógie s názvom Mediciovci. Mocná kráľovná, rovnako ako predchádzajúce v preklade Márie Štefánkovej. Zameriava sa na tŕnistú cestu Kataríny deʼMedici na trón.

Srdečne vás pozývame na besedu s autorom Matteom Strukulom v stredu 14. novembra o 18:00 v bratislavskom kníhkupectve Martinus na Obchodnej ulici. Podujatie organizujeme v spolupráci s Talianskym kultúrnym inštitútom a bude tlmočené z talianskeho jazyka. 

O knihách

- Mediciovci (1). Mocný rod– Po smrti patriarchu Giovanniho deʼMedici sa jeho synovia Cosimo a Lorenzo ocitnú na čele obrovského finančného impéria, uprostred zaprisahaných nepriateľov, príslušníkov najmocnejších rodov Florencie v 15. storočí.

- Mediciovci (2). Mocný muž–Lorenzo deʼMedici vyhráva čestnýsúboj o svoju nevestu Clarice Orsini. Sobášnie je pre Lorenza jednoduchým krokom, keďže jeho srdce – tým si je istý – patrí a naveky bude patriť Lucrezii Donati, mimoriadne krásnej a príťažlivej žene. Napriek tomu sa podvolí matkinmu želaniu a posilní spojenectvo s mocnou rímskou rodinou.

Mediciovci (3). Mocná kráľovná– Niekto zavraždil následníka trónu Františka de Valois. Najväčší tieň podozrenia zo spáchania tohto zločinu padne na jeho švagrinú Katarínu deʼMedici. No francúzsky kráľ František I. verí, že je nevinná, dokonca ju nabáda, aby si upevnila svoje postavenie na dvore sobášom s jeho synom Henrichom II. a stala sa tak kráľovnou.

O autorovi

Matteo Strukul(1973) pochádza z Padovy. Vyštudoval právnickú fakultu a získal doktorát z medzinárodného európskeho práva. Napísal historický triler La giostra dei fiori spezzati(Turnaj polámaných kvetov, 2014), trilógiu venovanú benátskej vrahyni Mile Zago La ballata di Mila(Balada o Mile, 2011), Regina nera(Čierna kráľovná, 2013) a Cucciolo dʼuomo(Ľudskémláďa, 2015). Svoju prvúhistorickúfantasy Cavalieri del Nord(Jazdci Severu) vydal v roku 2015 a o rok nato napísal román Il sangue dei baroni(Krv barónov) a prvý diel tetralógie o Mediciovcoch, za ktorý dostal v roku 2017 cenu Premio Bancarella. Autorove diela vyšli v 20 krajinách. Jeho internetová stránka je matteostrukul.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.