Ako preplávať životom a nezblázniť sa

Pred časom ma požiadali, aby som napísala správu vo fľaši pre moje mladšie ja. Ak by musela byť krátka, znela by: Usmievaj sa a neboj sa. Ak by mohla byť dlhšia, mala by podobu tejto knihy. - Eva Borušovičová.

Takto sa prihovára autorka knihy Do plaviek, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART, svojim čitateľkám a čitateľom. Eva Borušovičovároky prispievala textami do denníka SME a magazínu MADAM Eva a príležitostne do časopisu .týždeň. Publikácia je zbierkou tých najlepších z nich. 

Srdečne vás pozývame na uvedenie knihy Do plaviek stredu 27. júnao 18:00do kníhkupectva Martinus na Obchodnej ulici v Bratislave. 

A prečo tedado plaviek? Pretože táto kniha je plná textov, ktoré mnohé veci odhaľujú a ponúkajú návod, ako preplávať životom, láskou, manželstvom, rodičovstvom, každodennými radosťami aj stratami. Popri hravých textoch sa občas čitatelia v príbehoch dostanú aj do vážnejších vôd politiky, verejného života a morálnych volieb, medzi hrdinov aj zbabelcov. No sú to texty, kde aj do tých najsmutnejších a najtemnejších hĺbok prenikne lúč hrejivého a láskavého slova. A dávajú odvahu. Fotografia na obálke knihy Do plaviek je z dielne oceňovanej fotografky Márie Švarbovej.

O autorke

Vyštudovala scenáristiku a potom réžiu na Filmovej fakulte VŠMU a medzi týmito dvomi profesiami striedavo prebieha. Režírovala tri filmy: Modré z neba,Amálka, jasa zbláznimVadí nevadí, podľa jej scenára bol nakrútený film Jánošík. Pravdivá história. Vo Vydavateľstve SLOVART jej vyšli dve knihy: Jánošík. Pravdivá história(2009) a Urobíme všetko, čo sa dá(2009). Ak by ste chceli od nej niečo vidieť v divadle, tak v Nitre sa hráŠtefánik – Slnko v zatmení a v Bratislave 69 vecí lepších než sex.

Má tri deti, žije v Bratislave, učí, sníva, miluje plnenú papriku a vôňu chleba, príbehy s pointou a chvíle, keď sa všetko na dobré obráti. Alebo aspoň niečo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.