Tibetské nástenné maľby

Staňte sa jedným z vyvolených, ktorý bude mať doma tibetské nástenné maľby v najdrahšej knihe. Vydavateľstvo SLOVART už mnoho rokov prináša na slovenský trh exkluzívne publikácie vydavateľstva TASCHEN, ktoré sú ozdobou každej knižnice. 

Tentokrát to však bude naozajstná špecialita – zberateľská edícia veľkoformátovej knihy Murals of Tibet od Thomasa Lairda, s rozmermi 50 x 70 cm a rozsahom takmer 500 strán v plnofarebnej tlači. Táto kniha patrí medzi najväčšie a najdrahšie knihy, aké boli kedy vydané. Autor v nej zachytáva veľkolepé budhistické nástenné maľby a ich spirituálne, emocionálne bohatstvo. Fotograf tejto mimoriadnej publikácii venoval viac ako desať rokov svojho života, počas ktorých cestoval aj do najodľahlejších kútov Tibetskej plošiny. Je pre nás veľkou poctou, že na Slovensku máme 6 výtlačkov z menej ako tisíc kusovej zberateľskej edície.

Exkluzivitu tohto diela zvýrazňuje fakt, že ide o prvé súborné dielo týchto malieb na svete. Táto výnimočná publikácia obsahuje kompletné nástenné maľby niektoré široké aj 10 metrov, no nezanedbáva ani detaily. Tie zobrazuje v skutočnej veľkosti, čím čitateľovi umožňuje ponoriť sa do krásy týchto nesmierne vzácnych a výnimočných majstrovských diel.

  

Svoje uznanie tomuto významnému počinu v zdokumentovaní svetového dedičstva a zachovania tibetskej kultúry, prejavil aj Jeho Svätosť štrnásty Dalajláma, ktorý podpísal všetky výtlačky zberateľskej edície. V 528-stranovom odbornom sprievodcovi nás Robert Thurman, univerzitný profesor a jeden z najdôležitejších amerických expertov na tibetský budhizmus podľa NY Times, vezme na transcendentálnu púť s podrobným odborným výkladom duchovnej hodnoty nástenných malieb.

Zberateľská edícia vo veľkosti SUMO je celosvetovo limitovaná na 998 kópií, z ktorých je každá podpísaná Jeho Svätosťou Dalajlámom. Dodáva sa s dizajnovým stojanom, ktorý navrhol držiteľ Pritzkerovej ceny, architekt Shigeru Ban. 

Cena knihy je 11 000 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.