Triler inšpirovaný temnou rozprávkou ako stvorený na jesenné večery.

„Strhujúci, podmanivý, skvelý, prvotriedny, priam dokonalý.“ Takéto prívlastky získal od Bookreporter alebo The New York Times triler Dcéra močiarneho kráľa autorky Karen Dionne, ktorý v októbri vychádza vo Vydavateľstve SLOVART.

Autorka priznáva inšpiráciu Andersenovou rozprávkou Dcéra močiarneho kráľa, ktorú si prispôsobila a zmodernizovala a úryvky z ktorej uvádzajú takmer každú kapitolu knihy. Krimi príbeh nadchol čitateľov na celom svete a doteraz vyšiel v 21 jazykoch.

Hlavnou hrdinkou je Helene Pelletierová, ktorej život sa zmení na nočnú moru vo chvíli, keď zachytí správu o úteku väzňa, ktorý cestou na slobodu zabil dvoch ľudí. Ten muž je jej otec a ona celý život čosi tajila: je plodom zločinu, jej otec kedysi uniesol jej matku ako tínedžerku a väznil ju v chatrči v močariskách neďaleko Michiganu. Helena v detstve svoj domov zbožňovala a ľúbila aj svojho otca, kým nezistila, aký vie byť krutý. Mladá žena je presvedčená o tom, že jedine ona vie otca nájsť a vrátiť ho tam, kam patrí – za mreže. Ako to však v trileroch býva, čoskoro zistí, že sa zaplietla do hry na mačku a myš.

Dcéra močiarneho kráľa však nie je obyčajný triler. Štýl knihy oceňuje aj recenzent Marek Zákopčan: „Už od začiatku na vás útočí naplno využitá ťaživá atmosféra a zo svojich sietí vás nepustí až do samotného konca.“ A oceňuje aj atmosféru príbehu: „Američania, aspoň ja mám ten dojem, viac stavajú na akcii a kriminalistických postupoch vyšetrovateľov. Karen Dionne je v tomto smere povestnou výnimkou, pretože dojmy a nálady sú jadrom jej románu postaveného na pomerne desivej rozprávke,“ uvádza vo svojej recenzii.

Chválou nešetrí aj knižný bloger Jozef Kuric vo svojej recenzii Napínavý román inšpirovaný rozprávkou, ktorý má predpoklady stať sa filmovým trilerom.

 O autorke:

Karen Dionne je americká spisovateľka, spoluzakladateľka internetovej komunity autorov Backspace. Je členkou spisovateľského združenia International Thriller Writers. Pri písaní svojho štvrtého románu Dcéra močiarneho kráľa využila vlastné skúsenosti zo sedemdesiatych rokov 20. storočia, keď spolu s rodinou niekoľko mesiacov táborili na Hornom polostrove neďaleko Michiganu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.