Humorné príbehy z bytu plného zvierat, ktoré (ne)chcete zažiť.

Napísal Slovart 24. september 2017

Ostrieľaný autor literatúry pre deti, Peter Gajdošík, sa vracia na pulty kníhkupectiev. Tento krát v druhom vydaní obľúbenej knižky Zverinec na siedmom poschodí.

 Ak ste o zverinci malej Dominiky ešte nepočuli, je načase zoznámiť sa. V panelákovom byte sa totiž prestrieda plejáda rôznych zvieracích tvorov. Začne sa to mravcami, pokračuje napríklad psíkom, mačkou, kravou a končí prasiatkom. Potom sa otec zaprisahá, že najbližších desať rokov u nich nebude žiadne zvieratko.

Kniha, ktorá vyšla vo Vydavateľstve SLOVART s ilustráciami Ľuboslava Paľa, je však aj jedinečnou prvotinou. Ako prvá na území Čiech a Slovenska totiž bola vytlačená ako CO2 Neutral, to znamená s nulovou uhlíkovou stopou. Bolo to možné aj vďaka tomu, že tlačiareň Finidr v Českom Těšíne, ktorá knihu vytlačila, je držiteľom certifikátu Zelená firma a väčšinu svojej elektrickej energie nakupuje z obnoviteľných zdrojov. 

O autoroch

Peter Gajdošík pracuje ako správca počítačovej učebne na základnej škole. Písal články do novín a svojimi textami prispieval aj do humoristickej rozhlasovej relácie Sobotník. Medzi jeho záujmy patria film, počítačové hry, volejbal, digitálna fotografia, poker, vedomostné súťaže. Je autorom kníh Zvieratko pre Tadeáša, Pavúčikove dobrodružstvá a Striga zo strojovne.

Ľuboslav Paľo, ilustrátor knihy, vyštudoval VŠVU v ateliéri prof. Dušana Kállaya. Za svoju tvorbu získal viacero ocenení, ako napríklad Zlaté jablko z Bienále ilustrácií Bratislava 2005. Na Katedre grafiky a iných médií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave vyučuje Teóriu a prax ilustrovanej knihy. Pre Vydavateľstve SLOVART nedávno ilustroval knihu Márie Lazárovej Adam a čarovná šmykľavka a príbeh Marína a povaľači od Andrey Gregušovej. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.