Kniha, ktorú doprajete každému dieťaťu. Aj tomu, čo skrývate vo svojom vnútri.

Napísal Slovart 15. september 2017

Svojou knihou Mapy spôsobili svetovú senzáciu a získali aj mnoho dospelých fanúšikov. Čitateľov previedli po celom svete a vo svojej najnovšej knihe Pod zemou / Pod vodou ich zoznámia s tým, čo sa deje pod povrchom zeme alebo pod vodnými hladinami. 

Vydavateľstvo SLOVART  prichádza s ďalšou veľkoformátovou publikáciou kreatívnych manželov Mizielinských. Ako je dobrým zvykom, opäť je bohato a krásne ilustrovaná, vytlačená na dobrom papieri, ale aj trochu netypická.

Z jednej strany sa otvára kniha s názvom Pod zemou, ktorá odhaľuje kráľovstvo jaskyniarov, baníkov, podzemných nôr a jaskynných labyrintov. A zo strany druhej sa vynára svet málo známych podmorských tvorov, rýb z večne tmavých hlbín oceánov alebo slnkom prežiarených koralov, nazvaný Pod vodou. Obe časti sa v strede symbolicky prepoja v jadre Zeme. Dizajn podporuje tému každej z nich aj výberom farieb – tekutý svet je dokreslený tónmi modrej a zelenej a ten suchozemský zas zemitou hnedou a odtieňmi červenej. 

Deti sa hravou a vizuálne pútavou formou oboznamujú so stovkami fascinujúcich faktov o podmorskom a podzemnom svete. „Manželská dvojica autorov hravou cestou cez obrázky približuje témy ako tlak vody, kanalizácia alebo fosilizácia. Čitatelia sa budú na každej novej stránke cítiť ako vedci a objavitelia.“ Publishers Weekly

O autoroch

Alexandra a Daniel Mizieliński sa venujú grafickému dizajnu, písaniu a ilustrovaniu kníh, či tvorbe webových stránok. Sú majiteľmi grafického štúdia Hipopotam studio. Získali viacero prestížnych svetových cien ako Bologna Ragazzi, Prix sorcieres či Primo Andersen. Medzi ich najznámejšie knihy patria D.O.M.E.K, D.E.S.I.G.N alebo Mapy, ktorá vyšla vo Vydavateľstve SLOVART.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.