Triky, ako si spevniť telo

Nájsť správny spôsob cvičenia nemusí byť až také ľahké. Treba si uvedomiť, že každý z nás má iné telesné predispozície a nie každý zvládne dvíhať jednoručky 24 hodín denne a bez prestávky.

24 hodín denne a bez prestávky. Nájdite si správny spôsob cvičenia (presnejšie kombinácie) a uvidíte, že na efekt nebudete musieť dlho čakať.

kc 141016

Cvičte, ale dávajte si pozor

Pri cvičení je dôležité, aby ste okrem dostatočného množstva tekutín mali pri sebe funkčné oblečenie a dostatočne dlhý fitness opasok. Prečo práve fitness opasok? Pretože ochráni zdravie vašich krížov a zabráni poraneniu chrbtice. Striedajte cviky a v žiadnom prípade necvičte viac ako dve hodiny denne.

Začnite sa venovať chôdzi = turistikujte

Turistika má dve skvelé výhody - dokáže vám pomôcť zlepšiť si postavu a pomôže vám spoznať nové miesta. Nielenže sa nadýchate čerstvého vzduchu a zlepšíte si imunitný systém, ale si aj spevníte lýtka, stehná a zadok. Turistika nie je taká ľahká ako pravidelné vymieňanie činkových tyčí. Vyžaduje si vysokú koncentráciu, minimum času na spánok, ale zato výsledok bude stáť za to.

Ak nestíhate absolvovať niekoľkohodinovú turistiku, skúste sa poprechádzať v blízkosti svojho domova. Niekedy aj jednohodinová prechádzka vie pomôcť. Je dokázané, že aj hodina prechádzky pomôže zlepšiť koncentráciu a naštartuje vaše telo.

Plávajte

Teraz cez zimu, keď si nebudete môcť dovoliť takmer žiaden šport, skúste chodiť na plaváreň. Dnes už permanentka na plaváreň nestojí tak veľa, ako tomu bolo pred rokom, dvoma. Dávajte si však pozor na správnu techniku plávania. Ak plávate prsia, nedávajte hlavu nahor. Práve táto technika je nesprávna a spôsobuje bolesti krčnej chrbtice. Hlava by mala byť zarovno chrbátu. Ak vám bude vadiť voda, kúpte si štipec na nos. Rátajte však s tým, že pri správnej technike plávania vám môže vtiecť voda do nosa.
Treba si však uvedomiť, že plávanie spevňuje nielen brušné svaly, ale aj chrbát a ramená.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.