Kam na výlet

Slovensko je veľmi krásnou krajinou. A aj keď sa rozprestiera na veľmi malom území vo svete je známe svojou prírodou, horami, lesmi, prírodnými krásami a historickými pamiatkami.


Ak ste ani vy toto leto nemali možnosť ísť na dovolenku do zahraničia, nezúfajte. Za oddychom a príjemným prostredím nemusíte cestovať nikam. Môžete si spraviť aj s celou rodinou menší výlet a navštíviť nejaký hrad, či zámok u nás na Slovensku. Cestovať môžete vlakom, či autom a ubytovať sa môžete v horskom hoteli.


  

V historických dokumentoch sa uvádza, že na našom území bolo v minulosti postavených až viac ako 180 hradov. No v 17. storočí ich bola väčšina zničených po nájazde Turkov. V dnešnej dobe máme na Slovensku iba 17 naozaj dobre zachovaných hradov. Niektoré sú zrenovované a obývateľné ešte aj dnes. Takými sú napríklad Bratislavský a Trenčiansky hrad. Bojnický a Smolenický sú oba prestavané na zámky. Zaujať by vás mohlo aj vyše 500 krásnych kaštieľov. Stačí si len vybrať do akej oblasti sa vyberiete.



Ak však netúžite po prehliadke hradu, či zámku navštívte naše veľhory, tie nesklamú nikdy alebo sa vyberte do Štiavnických vrchov a navštívte hotel Salamandra. Čaká vás príjemné prostredie, útulný hotel a krásna príroda.
Čo viac si môže želať rodina s deťmi? A ak máte staršieho syna zoberte si potreby na rybačku a navštívte nejaké blízke jazero, či potok. Zabavíte sa a pri rybačke, zrelaxujete sa a strávite pekné chvíle s rodinou. Môžete sa vybrať aj bicyklovať, pretože v tejto oblasti je vhodné prostredie na horskú cyklistiku. Mesto Banská Štiavnica tiež nie je ďaleko. Známe je pre svoju divadelnú tradíciu, nachádza sa tam aj Banské múzeum, Starý zámok, Nový zámok a Fritzov dom kde nájdete celý mestský archív. Stačí si len vybrať kam ísť, pretože na Slovensku hádam ani neexistuje miesto, ktoré by nebolo pekné a bohaté na históriu a pamiatky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.