Seriál Tresky plesky spúšťa Katastrofický eshop Katy Strofovej

Napísal TS DAFilms.sk 19. december 2020

Obľúbený večerníček predstavuje roztomilý, ale aj zábavný merch, ktorý si môžete objednávať v novom e-shope. Okrem toho animovaný seriál Tresky plesky nájdete už čoskoro aj v archíve najväčšieho slovenského filmového portálu DAFilms.sk

Katastrofický eshop Katy Strofovej pre malých dobrodruhov a ich rodičov ponúka predmety, ktoré vybrala a vyrobila samotná Kata Strofová. Ako hovorí reportérka: “Na svojich cestách som sa všeličo naučila, domorodci mi ukázali ako háčkovať, a pri stroskotaní na opustených ostrovoch som pochopila, bez čoho sa človek nezaobíde. Verím, že všetky predmety vás potešia a že ich oceníte.
Okrem ručne uháčkovaných postavičiek seriálu nájdete v e-shope aj mnoho ďalších predmetov, ktoré potešia, zabavia ale aj dobre poslúžia každému bádateľovi či bádateľke.

kata_eshop1

Nájdete tam knižky Katy Strofovej, spoločenské hry pexeso a puzzle, fľašku na vodu, ktorá sa vám podľa slov Katy Strofovej zíde nielen na opustených ostrovoch, ruksak, ktorý reportérka sama ušila zo záplaty vzducholode, a háčkované postavičky hrdinov seriálu, ktoré Kata ručne vyrobila s pomocou domorodcov. Každý z predmetov má svoj vlastný unikátny príbeh, ktorý Vám Kata prerozpráva len čo dorazí k vám domov. Objednávať produkty môžete na stránke https://eshop.treskyplesky.sk

Úspešný animovaný seriál o reportérke, influencerke a vášnivej bádateľke prírodných javov Kate Strofovej nájdete od pondelka 21.12. 2020 už aj na filmovej platforme DAFilms.sk. Kata Strofová v 13 častiach zábavnou formou vysvetľuje v spolupráci s odborníčkou na fyziku prírodné javy, ktoré prebádala pri svojich dobrodružstvách. Deti sa zoznámia so vznikom tornáda, sopky, blesku, dier v zemi, lesného požiaru, cunami či lavíny. Pilotný diel bol uvedený v roku 2017 a nasledujúce diely uviedla RTVS vždy vo vianočnom období v posledných dvoch rokoch. Titulnú pieseň k jednotlivým epizódam naspievala Jana Kirschner.Ako hovorí Kata Strofová: „Pri svojich dobrodružstvách som zažila mnoho vecí, a je mi nesmiernou cťou, že sa môžem o svoje skúsenosti hravou formou podeliť s detskými divákmi, ktorí sa radi veľa pýtajú, a vďaka seriálu im poskytnúť odpovede na ich otázky.

kata_eshop2

Režisérka seriálu Veronika Kocourková poskytla divákom spolu so scenáristom Jurajom Šlaukom a producentkou Simonou Hrušovskou (Super film) aj knižnú podobu dobrodružstiev Katy Strofovej, vďaka tomu, že sa im podarilo natrafiť na jej stratený denník- Katastrofický denník Katy Strofovej. Vďaka nemu vypátrali samotnú reportérku, s ktorou spolupracujú dodnes. Z ich tvorivej spolupráce vzniklo tento rok aj  filmové a knižné pokračovanie večerníčka s názvom Kata Strofová a tajomstvo snehových vločiek. V tomto príbehu sa detský divák a čitateľ bližšie zoznámi s detstvom Katy Strofovej a tiež aj so samotným vznikom snehových vločiek. Už tieto Vianoce ho budete môcť vidieť v hlavnom vysielacom čase na RTVS.

Všetky doterajšie diely seriálu Tresky plesky si môžete od 21.12. 2020 pozrieť kedykoľvek u vás doma cez najväčšiu slovenskú streamovaciu platformu DAFilms.sk. V databáze okrem toho nájdete aj autorské dokumentárne filmy, domácu hranú tvorbu či artové filmy. Vďaka prístupu k medzinárodnému katalógu a spolupráci s niekoľkými významnými zahraničnými festivalmi pre vás každý mesiac DAFilms.sk sprístupňuje aj viacero významných zahraničných titulov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.