Dve veci, ktoré vám nesmú chýbať na pikniku v prírode

Letné festivaly, stanovačky v prírode, grilovačky, opekačky, pohoda s priateľmi a rodinou pri vode. Toto sú najčastejšie letné aktivity, na ktoré sa tešíme už po skončení vianočných sviatkov. 

piknik 0818

Predsa len je niečo, čo tu chýba. Je to relax na deke, kedy máte pri sebe plný piknikový kôš. Čo potrebujete k tomu, aby ste si vychutnali piknik v prírode?

Hrubá deka

Ak pôjdete do prírody s košíkom plným dobrôt, potrebuje miesto, kde si sadnete. Určite si nebudete so sebou nosiť prenosný záhradný plastový stôl a stoličky, ale postačí vám priestranná a hlavne hrubá deka. Deka nesmie byť príliš chlpatá, aby sa vám do nej nezachytávala špina a padajúce lístie. Musí byť dostatočne veľká, aby si na ňu posadali všetci členovia rodiny, ale zároveň musí byť spratná. Ak chcete niečo originálne, dajte si vyrobiť s pomocou profesionálneho termolisukvalitnú deku s vlastným motívom.

Vodná fajka

Ak na piknik plánujete ísť s partiou kamarátov, vezmite si vodnú fajku s dostatočným množstvom rýchlo zápalných uhlíkov do vodnej fajky. V prípade, že na vodnú fajku pozabudnete a uhlík vám kompletne zhorí, budete mať ešte ďalší náhradný, ktorý pomocou klieštikov vymeníte za nový. Dávajte však pozor, aby vám žeravý uhlík nepodpálil deku a všetky osobné veci. Na vodnú fajku si vezmite zvlášť ruksak, do ktorého dáte všetko potrebné príslušenstvo.

Zdravé fajčenie s pomocou melasy

Ak chcete zdravšiu verziu tabaku, odporúčame vám kúpiť chutnú melasu do vodnej fajky. Je to vlastne vedľajší produkt, ktorý sa vytvára pri spracovaní cukrovej trstiny. Odporúča sa práve pre tých, ktorým vadí nikotín. Prilieva sa na kamienky alebo sa mieša so suchými tabakmi.

Vychutnajte si piknik v prírode a okrem deky a vodnej fajky si nezabudnite kvalitné svetlo – ideálne solárnu lampu, dostatočné množstvo tekutín (vodu) a samozrejme dobrú náladu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.