TIP: Hotel Transylvánia 3 - strašidelná dovolenka

Pre rusko-amerického režiséra Genndyho Tartakovského nebol návrat k sérii Hotel Transylvánia jednoduchý. „Milujem tieto postavy, no ak som sa mal pustiť do tretieho filmu, potreboval som, aby sa dostali niekam, kde ešte neboli - fyzicky aj emocionálne,” hovorí Tartakovsky.

„O to v novom filme ide. Nielenže sa Drakulova partia dostala do exotických prostredí, ale aj vzťah Drakulu s Mavis sme otočili na hlavu. Drakula tentokrát nie je ustráchaný rodič, ktorý sa bojí o dcéru, ktorá sa zamiluje a má dieťa, je to Mavis, ktorá má strach o otca, ktorý sa po druhýkrát zamiluje. A možno je ten strach na mieste - možno sa nachádza v skutočnom nebezpečenstve.”
Tartakovsky hovorí, že film bol trochu inšpirovaný jeho životom. „Keď som skončil prácu na druhom filme,
potreboval som dovolenku - a moja rodina ma prekvapila výletnou plavbou,” hovorí.

„Myslím, že filmy Hotel Transylvánia majú rodiny v obľube pretože sú o nich,” hovorí režisér. „Každá rodina
je iná - no v skutočnosti sú rovnaké. A preto sa s týmito filmami dokážu stotožniť ľudia po celom svete.”

„Posolstvom filmu je, že všetci sme rovnakí - ľudia či príšery. Ešte nikdy však Drakulova rodina nečelila väčšiemu nebezpečenstvu, akým je Ericka,” dodáva producentka Michelle Murdocca.

Ericka totiž nie je len nádherná a inteligentná kapitánka lode, ktorá Drakulovi ukradla srdce (ak nejaké upíri majú) a votrela sa do jeho partie. Je tiež kľúčom k tajomstvu, ktoré môže znamenať skazu pre všetkých - je totiž vnučkou Abrahama van Helsinga, legendárneho lovca príšer. Celá plavba je vlastne len zámienkou na zlikvidovanie Drakulu a jeho partie.

Prostredie parníka je pre postavy úplne novým svetom, hovorí Tartakovsky. „V novom film je ešte viac vizuálneho humoru a zábavy ako v prvých dvoch. Nie je to len plavba - je to dobrodružstvo. Dostanú sa nové, exotické mesta, napríklad do stratenej Atlantídy. Je v tom však aj dávka nebezpečenstva, keďže začnú uvažovať nad tým, či ich kapitánka Ericka nevedie do pasce.“

ZAUJÍMAVOSTI
• Režisér Genndy Tartakovsky dabuje v origináli postavy Blobbyho a jeho syna.

• Po skončení práce na Hoteli Transylvánia 2 vzala rodina režiséra Genndyho Tartakovského na dovolenku na výletnú plavbu. Keď videl, ako tam rodiny spolu fungujú podobne ako v hoteli, inšpirovalo ho to k napísaniu tretieho filmu, v ktorom sa Drakula s partiou vydajú na plavbu.

• Ak sa prizriete scéne s Bermudským trojuholníkom bližšie, medzi loďami spoznáte niekoľko známych lodí, ktoré sa vraj v oblasti skutočne stratili.

• Dennisov obrovský pes sa prvýkrát ukázal v krátkom filme Šteňa!, ktoré sa v kinách objavilo minulý rok pred filmom Emoji Film. Pôvodne sa mal v novom filme ukázať len na chvíľu, no diváci si ho zamilovali a tak sa stal jeho dôležitou súčasťou.

• Pozorne sledujte scénu v lietadle, kde posádka Gremlinov rozdáva pasažierom sladkosti - na ich obaloch nájdete kopu zašifrovaných vtipov.

Zdroj: Itafilm

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.