Mladomanželská pôžička

Od 12. júna začne VÚB podporovať manželov okrem zvýhodnených hypoték aj spotrebnými úvermi.


Bez poplatku budú záujemcovia o zvýhodnenú mladomanželskú flexipôžičku. Okrem 4,5%-nej zľavy z úrokovej sadzby, tak mladomanželia ušetria ďalšie desiatky eur na poplatkoch.

Vybavenie bezúčelovej flexipôžičky je veľmi jednoduché - stačí ak klient príde na pobočku s dvoma dokladmi totožnosti. Nemusí dokladovať príjem a až do 13 300 EUR nepotrebuje ani ručiteľa. Vybavenie úveru trvá štandardne len jeden deň a klienti, ktorým VÚB banka poskytla Osobnú úverovú linku, ju môžu získať prakticky na počkanie. A to nielen v pobočke, ale aj jednoducho cez internet banking.

Podmienky pre poskytnutie mladomanželského úveru:

- minimálna výška od 490 €
- splatnosť: 12 – 84 mesiacov ( až 7 rokov)
- minimálny vek žiadateľa: 23 rokov (25 rokov neklient banky)

Všetky úvery poskytnuté v roku 2010 budú mať až do konca svojej splatnosti zníženú úrokovú sadzbu o 4,5 % bez ohľadu na to, či sa v nasledujúcich rokoch výška príspevku zmení alebo nie. Pre určenie výšky príspevku je rozhodujúci dátum podania žiadosti, nie dátum podpisu zmluvy.

Príjmová hranica je 2 114, € do 31.6. 2010, od 1.7. príjmová hranica klesne na približne 1900 €. Ak sa žiadateľ nachádza medzi týmito hranicami, je výhodné podať žiadosť do konca júna.

Požadované doklady
Ak klienti žiadajú o mladomanželský úver, MUSIA v každom prípade predložiť doklady o príjme ( na rozdiel od bežných úverov, kde si banka príjem overuje len cez Sociálnu poisťovňu).

Kedy môže banka pristúpiť k odobratiu príspevku:
- rozvod manželstva
- prevod dlhu na inú osobu
- omeškanie so splácaním viac ako 90 dní ( po úhrade dlžných splátok bude príspevok automaticky obnovený)
- uvedenie nepravdivých údajov o príjme alebo veku žiadateľov, v takom prípade príspevok, ktorý na úvere dostali musia vrátiť

Na mladomanželskú pôžičky sa vzťahuje novela zákona o spotrebiteľských úveroch, ktorá stanovuje max. výšku poplatku za predčasné splatenie úveru na 1% z predčasne splatenej sumy, ak do konca splatnosti úveru zostáva viac ako 1 rok, resp. 0,5% ak menej ako jeden rok.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.