Vytlačiť túto stránku

Otázky, ktoré si položte pred výberom svadobných topánok

Napísal femme 27. máj 2019

 K neveste neodmysliteľne patrí svadobná róba, závoj alebo iná ozdoba hlavy, topánky, bielizeň, kytica a šperky. Je toho skutočne veľa, aby ste si správne vybrali „nositeľné“ a pohodlné kusy, ktoré vám padnú.

To všetko vyžaduje čas a trpezlivosť. Aby ste si vybrali tú správnu obuv, prinášame niekoľko tipov. Rovnako ako si vybrať svadobné šaty nemusí byť ľahké, dokonca aj nájsť správne topánky pre svadobný deň môže priniesť  ťažkosti. Na výber máte širokú škálu tvarov, štýlov, vzorov, farieb a v neposlednom rade dôležitú úlohu pri rozhodovaní zohráva aj cena. 

Existuje toľko vecí, aby ste zorganizovali svadbu, určite nechcete strácať čas! Preto sme zozbierali najdôležitejšie otázky, ktoré si položíte predtým, ako začnete hľadať svadobné topánky. 

Ešte jeden tip: Dajte si urobiť peknú pedikúru niekoľko dní pred svadbou. Zvlášť ak sa vydávate počas letnej sezóny, vyberte si lak na nechty, pastelovej alebo transparentnej farby, ktoré sú veľmi elegantné. Môžete použiť aj výraznú farbu ako červenú alebo ružovú, pokiaľ sa hodia k svadobným šatám a doplnkom. 

Ak ste pripravené, postupujte podľa tohto sprievodcu, v ktorom prinášame 10 základných otázok, aby ste našli dokonalé topánky, aby ste sa cítila ako Popoluška v svadobný deň.

1. Sú vhodné k svadobným šatám?

2. Sú pohodlné?

3. Z akého materiálu sú vyhotovené?

4. Sú vhodné pre sezónu?

5. Sú vhodné pre miesto (terén), kde bude svadba?

6. Akú farbu potrebujem?

7. Aký vysoký znesiem podpätok, aby som sa pohodlne pohybovala?

8. Chcem ich použiť aj na tanec?

9. Je cena adekvátna?

10.  Chcem ich používať aj neskôr?

Sú vhodné k svadobným šatom?

Nezabudnite, že práve obuv je prvou vecou, ​​ktorá bude viditeľná a zvečnená v okamihu, keď vaša noha vykročí. Obuv musí mať správny štýl, ktorý zodpovedá svadobným šatám a podtrhujú ho. Všeobecne platí, že je lepšie zvoliť si jednoduchú obuv s prepracovaným oblečením a naopak. Ak máte krátke šaty, môžete si naozaj dopriať všetky typy. Pozrite sa na topánky alebo sandále s drahými kameňmi, hlavne nech sú pohodlné. 

Sú pohodlné?

Správna a moderná obuv umožňuje ľahkú a stabilnú chôdzu, vďaka ktorej sa budete cítiť ešte krásnejšia a sebaistejšia v deň vašej svadby. Zamerajte sa na vnútornú výstelku, či je stabilná, pohodlná a mäkká. Keď si ich obujete, poprechádzajte sa po obchode ak je to možné, niekoľko minút ich ponechajte na nohách, aby ste zistili, či sú skutočne pohodlné. Niekoľko dní pred svadobným dňom ich skúšajte doma, aby ste ich mierne tvarovali do tvaru nohy a skontrolovali, či sú nejaké miesta, ktoré by vás mohli otlačiť. 

Tip: V lekárni si môžete kúpiť gélové vankúšiky rôznych tvarov, ktoré sa dajú umiestniť do rôznych miest, ktoré sú neviditeľné a určené na odstránenie bolesti spôsobenej trením topánok. 

Sú vhodné pre miesto (terén), kde bude svadba?

Štrk alebo kamene, lúky alebo prašné cesty, možno aj piesok ... Rozhodujte sa veľmi dôkladne, ktoré topánky použijete. Zvážte možnosť vziať si dva páry topánok, v prípade, že sa budete musieť vysporiadať s rozdielnym prostredím.

Akú farbu potrebujem?

Pastelové a romantické farby sú pre svadobné topánky samozrejmosťou, môžete ich napríklad kombinovať s kvetmi z kytice. Najobľúbenejšia je stále biela. Pozor, že je to farba s rôznymi odtieňmia mení sa podľa farby bielych šiat. Prírodné látky sú najneutrálnejšie a ľahko sa ladia, syntetické tkaniny majú mierne odtiene modrej. 

Naša rada je,  požiadajte o vzorku látky z vašich šiat a potom vyberajte bielu obuv k bielej róbe. 

Aký vysoký znesiem podpätok, aby som sa pohodlne pohybovala?

Vysoké podpätky robia postavu štíhlejšiu a vyššiu, ale len málo žien dokáže chodiť na nich prirodzene a zmyselne. Ak nenosíte vyššie podpätky a predsa ste sa rozhodli pre vyšší podpätok, zvoľte ho širší a nie ihlu. 

Normálna a zdravá výška podpätku by mala byť medzi 3 a 10 cm. Rovnako prispôsobte obuv výške k partnerovi, síce mu nemusí vadiť, že ste vyššia, ale nepôsobí to lichotivo na fotografiách...

Je cena adekvátna?

V časoch krízy je potrebné pripustiť, že ak ho môžete ušetriť, je to vždy rozumnejšie. Ako už bolo spomenuté, kvalitná obuv je dôležitá pre zdravie chodidla a po celý deň sa cítite pohodlnejšie, často za ňu platíte viac.  

Vyzbrojte sa trpezlivosťou a vykonajte dôkladný „prieskum, potom, keď získate všeobecnú predstavu, až potom vyberajte a kupujte. Ak chcete získať presnejší odhad,  zvyčajne si pre obuv si vyhraďte 10-15% nákladov na šaty.