Vytlačiť túto stránku

Svadba? To má ešte čas

Napísal femme 05. február 2018

V dnešnej dobe je stále viac populárne, že sa mladý ľudia vyhýbajú svadbám, odkladajú ich na neskôr a čoraz dlhšiu dobu zotrvávajú vo voľnom vzťahu.

srdce puzzle

Tento trend je čoraz rozšírenejší v modernej spoločnosti. Niekedy ani dieťa nezmení ich názor na manželstvo. Dôvody uvádzajú rôzne, ale sú to väčšinou tieto

1. Otvorené možnosti

Mladí ľudia majú čoraz viac radi, keď sa nemusia viazať a môžu si nechať otvorené možnosti. Čo ak stretnú niekoho iného a zamilujú sa, alebo budú chcieť vyskúšať homosexuálny vzťah. Nakoľko sa mladí ľudia neboja experimentovať a skúšať nové možnosti, tak manželský zväzok by im tieto nové skúsenosti nedovoľoval.

2. Málo peňazí

Skoro každá žena túži po krásnej rozprávkovej svadbe. Takáto záležitosť, ale môže byť veľmi finančne náročná, pokiaľ sa majú splniť všetky požiadavky nevesty. Samozrejme je tu možnosť vziať sa na úrade a ušetriť tak kopec peňazí. To, ale mnoho žien berie ako zbytočnú formalitu. Preto mnoho párov svadbu neplánuje a radšej si ušetrí peniaze na niečo užitočnejšie.

3. Strach z manželstva rozvodu

Hlavne zlé vzťahy rodičov zapríčiňujú, že sa niektorí ľudia sa nechcú vrhať do manželstva. Nakoľko v detstve videli, ako zle môžu niektoré manželstvá dopadnúť, tak radšej prehodnotia, či si zorganizovať svadbu, alebo nie Taktiež sa niektorí môžu báť rozvodu. Rozvod vie byť veľmi nepríjemný pre muža a ženu, ale tiež pre deti a ostatnú rodinu. Radšej ostanú žiť v partnerstve, ako riskovať nepríjemné manželstvo, alebo  bolestivý rozvod.

4. Len kvôli dieťaťu?

Dosť často sa stáva, že sa dvom zamilovaným ľuďom pritrafí dieťa, aj keď nie sú spolu zobratí. Kedysi sa očakávalo, že je automatické, že sa v tomto prípade dvaja zoberú. Čoraz viac, sa ale presadzuje názor, že sa nebudú brať len kvôli dieťaťu. Radšej počkajú, kým bude dieťa väčšie, alebo kým si budú naozaj manželstvom istí.

5. Chcú si byť istí

Istota je vo vzťahu veľmi dôležitá. Ak si nie ste úplne istý osobou, s ktorou ste už dlhšie, alebo aj kratšie vo vzťahu, tak j lepšie počkať, kým obidve strany túto istotu nadobudnú. Ísť do manželstva len preto, že ste spolu dlho a už by sa to patrilo, nie je veľmi rozumný nápad, ak nemáte spoločné vízie do budúcnosti, alebo napríklad rovnaké názory na život.

Nech sa rozhodnete už akokoľvek, je dôležité aby ste boli s človekom, ktorého nadovšetko milujete a ktorý miluje vás. Vtedy je jedno v akom ste zväzku, hlavne že ste spolu šťastní.