Vytlačiť túto stránku

Chateau Gbeľany...

Napísal Michaela Conzarová 06. november 2017

... je romantické miesto,  v historických priestoroch s dizajnovými prvkami pre mnohé svadobné páry. Wellness a kuchyňa dizajnového hotela, ako aj turistické zážitky v Národnom parku Malá Fatra, uspokoja počas celého roka aj tých najnáročnejších hostí.  

Vyspovedali sme marketingovú manažérku Chateau Gbeľany Mgr. Adrianu Janíčkovú.

femme: Váš nádherný areál určite láka mnohých budúcich manželov k vysloveniu si sľubu, po celý život svoji. Koľko svadieb ročne sa u vás koná? Berú sa len Slováci, alebo aj zahraniční ľudia, ktorí chcú vhupnúť do chomúta v prekrásnej slovenskej prírode?

Adriana Janíčková:   Prostredie historického kaštieľa samozrejme láka svadobčanov,  prví záujemci o svadbu nás kontaktovali v časoch, kedy sa hotel ešte len pomaly rysoval v plánoch interiérových dizajnérov a budúcim svadobčanom sme ukazovali priestory kongresovej sály ešte ako  hrubú stavbu. Otvárali sme vo februári 2016. Odvtedy za takmer dva roky prevádzky počet svadieb už presiahol stovku,  v najexponovanejšom termíne  sme mali tri svadby za víkend.

Najčastejšie sa tu konajú slovenské svadby, ale často sa stretávame aj s medzinárodnými pármi.  Slovenky sa  vracajú aj so svojimi zahraničnými partnermi, aby sa zosobášili vo svojom rodnom kraji  Hostili sme tak svadobčanov z Konga, USA, Rakúska, Írska, Anglicka i Francúzska.

femme: Všimli sme si, že v blízkosti kaštieľa sa nachádza rímsko-katolícky kostol, ale aj  v budove kaštieľa je kaplnka. Kde sa sobášia dvojice? V prípade civilného sobáša sa podieľate na zabezpečení obradu? Vo vnútri, alebo v parku kaštieľa?

Adriana Janíčková:  Pri cirkevných sobášoch si novomanželia najčastejšie  vyberú kostol, nakoľko sa u nás konajú predovšetkým väčšie svadby a priestory kaplnky sú prispôsobené len na 15- 20 ľudí.

Civilných obradov sme mali už neúrekom. Náš anglický park je na romantiku ako stvorený  a očarujúce sú aj obrady v nádvorí kaštieľa. V čase nestáleho počasia sú chvíle pred civilným obradom vždy napínavé. V prípade daždivého počasia musíme mať aj alternatívu – najčastejšie ňou býva vináreň. Svadobná výzdoba tu vyzerá výborne. Presvedčili sme sa o tom vďaka  svadobčanom, konal sa tu aj obrad  a raz dokonca aj hostina so zábavou.

femme: V parku kaštieľa prebiehajú stavebné práce. Čím prekvapíte návštevníkov? Vraj chystáte aj skleník...

Adriana Janíčková:  Po spustení do prevádzky sme viac ako rok čakali na vyjadrenie KPÚ v Žiline , aby sme mohli začať s rekonštrukciou skleníka. Opäť dodržíme pôvodný pôdorys skleníka, ale funkcia bude iná. Priestory obnoveného skleníka budú slúžiť ako ďalšie gastro zázemie pre akcie odohrávajúce sa v exteriéri.

femme: Ponúkate rôzne darčekové poukazy. Ktoré z nich sú najviac využívané a prečo?

Adriana Janíčková:  Najčastejšie predávané sú wellnessové poukazy (na vstupy do  wellness , masáže) ktorými  naši klienti obdarúvajú rodinu a známych - pomerne jednoducho je o darček postarané. Navyše, vieme ich pripraviť na mieru - stačí zavolať a vyzdvihnúť si ho na recepcii alebo ho doručíme klientovi poštou. Veľmi obľúbené sú aj hodnotové poukazy v sume 50 alebo 100 eur,  ktoré sa dajú uplatniť na rôzne hotelové služby – wellness, masáž, obed alebo večeru v reštaurácii BELENE.  Pred minuloročnými Vianocami bol obrovský dopyt aj po pobytových balíkoch – WELLLNESS POBYT EXCLUSIV a ROMANTIK. A prečo ..? Ľudia hľadajú v tejto uponáhľanej dobe pokoj a zážitok. Oddych a relax je ideálnym darom a ľudia takúto formu obdarovania čoraz viac preferujú pred materiálnymi darmi. Pobyt Romantik je obľúbeným darom nielen pre novomanželov. Romantické chvíle u nás strávili i  páry, ktoré sú spolu viac ako 40 rokov.

Viac informácií na Chateau Gbeľany.