Vytlačiť túto stránku

Trendy detskej obuvi

Napísal femme 24. február 2013

Mokasíny budú nadchádzajúcu jarnú a letnú sezónu hrať prím. Tak ako v nových kolekciách pre dospelých, našli si svoje miesto aj medzi deťmi.


Mokasíny pre dievčatá aj chlapcov
Majú niekoľko neodmysliteľných výhod: vďaka nízkej podošve sú veľmi pohodlné, sú trendy vo všetkých možných farbách i materiáloch. V námorníckom vzhľade z mäkučkej kože pre štýlových mládencov či malinovo ružové z velúrovej usne pre malé slečny.

Foto: HUMANIC, DEICHMANN

Balerínky nielen pre „baleríny“
Dievčatá tancujú v chutných balerínach z hladkej kože alebo textilu. Kombinujú chutné ružové alebo červené baleríny so spranými rifľami či overalom. Dominujú odtiene ružovej a červenej, v kvetovaných vzoroch prevládajú kombinácie farieb oranžovej,  zelenej, sýto žltej  a červenej. Pre parádnice sú určené baleríny posiate flitrami a modely v romantických ornamentálnych vzoroch.

Tenisky na každú hru
Táto športová obuv si vydobyla svoju popularitu naprieč všetkým štýlom a vekovým kategóriam. Tie plátené,  môžu žiariť výraznými farbami, ako je tyrkysovo modrá a kráľovská modrá, či decentnejší vzhľad v námorníckej modrej s bielym akcentmi štepovania, šnúrok a podošvy. Popri modrých odtieňoch sa objavujú v kožených kolekciách aj hnedé tóny v kombinácii s oranžovými akcentmi a šedé odtiene taktiež s oranžovými dekoratívnymi prvkami.

Foto: HUMANIC

Chlapčenské modely
Kolekcie sa  inšpirovali v outdoorových športoch. Hlavným prvkom obuvi sú rýchlo šnurovanie, velcro uzávery, ako aj protišmykové podošvy. Popri kožených usniach a plátne, sa čoraz viac využíva neoprén na sandáloch a sneakroch. V chlapčenských kolekciách vyniknú nápisy, emblémy, pásky a kára.

Leto v sandálach
Aktuálna kolekcia ponúka športové a romantické sandále. Športové modely majú pohodlnú neoprénovú podošvu s prekríženými pásikmi cez prsty a nárt. Pre horúce letné dni sú určené tzv. rímske a gladiátorské sandále, ktoré sú ozdobené remienkami, kvetinami či srdiečkami. Práve v týchto letných modeloch máte najširšiu ponuku materiálov. Romantické sandálky môžu byť z lakovanej či hladkej usne,  poprípade s kovovým efektom, tie športové, kožené modely zase kombinované s textilom.

Foto: HUMANIC, DEICHMANN 

Topánočky pre tých najmenších
Sú pohodlné, ľahké a funkčné. Od klasických šnúrok kolekcie  ponúkajú suché zipsy, rôzne uzatváracie spony, ktoré sú dobre ovládateľné aj pre menšie deti. Sú spravidla vyšších strihov, aby dobre držali nôžku a umožňovali stabilitu. Výber mate z velúrovej a hladkej usne. V prechodnom teplejšom období potešia drobné, perforované vzory kvetiniek. Počas horúceho leta, máte na výber z detských pláteniek a sandálok, ktoré nič nestratili na funkčnosti a bezpečnosti.

Foto: HUMANIC, DEICHMANN 

Zdroj: HUMANIC, DEICHMANN