Vytlačiť túto stránku

Detská móda

Napísal femme 11. september 2011

Aktuálne trendy pre zimnú sezónu veľa kopírujú z minuloročnej zimy. Rozdiely badať len v tom, že sú viac  COOL, CASUAL a COUNTRY.


Prevládajú ležérnejšie strihy a novozvolený materiál dodáva kolekciám viac na COOL štýle, pre ktorý je typický autentický opraný vzhľad, kožené záplaty na lakťoch  a nezačistené okraje.

DIEVČATÁ
V dievčenskej móde dominujú úzke rúrové nohavice a legíny, v kombinácii s dlhými pletenými kabátikmi, žerzejovými šatami, tunikami a tričkami s aplikáciami v glam rocku. Novinkou sú kožušiny, pravé či ich imitácie. Objavujú sa celoplošne – kabátiky, vestičky a v  detailoch – okraj čiapky, goliér, rukavice. ROMANTICKÝ VZHĽAD je úzko naviazaný na COUNTRY ŠTÝL. Charakteristickým príkladom sú drobné kvetinové vzory na šatách, blúzkach a sukniach. Obľúbeným outfitom bude naberaná kvetinová sukňa s texaskovou bundičkou, veľkým pleteným šálom s plastickými vzormi a pletenými rukavicami. V COLLEGE outfite sukňu nahradia ležérne kvetinové šaty a sako s emblémom.

Na módne výslnie sa dostávajú nohavice chinoscargo. Práve tú sa uplatní vintage štýl, opraný vzhľad a vrstvenie odevov. RUSTIKÁLNY ŠTÝL je rovnaký pre chlapcov ako aj pre dievčence. Uplatnia sa kárované košele, kordové nohavice, pletené nórske svetre a pulóvre. Dievčenské kožušinové vesty sa odlišujú len svetlejšou farbou a vzormi, napríklad kvetinovými.

 
CHLAPCI
Stále obľúbený COLLEGE ŠTÝL je inšpirovaný školskými uniformami. Typickým znakom sú našívané emblémy, nápisy a aplikácie na bluzónoch či mikinách. Hitom tejto zimy sú však kožené detaily. Neodmysliteľnou súčasťou outfitu chlapcov je denim. Nosiť budú rovné strihy a skiny džínsy, z modrého alebo čierneho denimu s prvkmi vintage. K ním sa kombinujú kárované košele, svetre a mikiny s kapucňami.