Detská obuv

Handicapom kvalitnej detskej obuvi je hlavne vysoká cena. Ak má spĺňať všetky potrebné parametre, jej náročnosť výroby je zrovnateľná s obuvou pre dospelých.

alt

Potrebné parametre môžeme rozdeliť do troch bodov. Na prvom mieste by malo byť zdravotné hľadisko, potom cena a vzhľad. Ale skutočnosť je úplne opačná, na prvom mieste je cena, potom vzhľad a nakoniec zdravotné hľadisko.

Mali by sme si uvedomiť, že naše dieťa je veľmi aktívne a to si vyžaduje vhodne zvolenú topánku, potrebnú pre zdravý vývoj chodidla a pohybových návykov. Malé deti lezú plazia sa, behajú a skáču, kopú do lopty a podobne. Objavujú svet okolo seba v závislosti od svojho veku a limitov vyplývajúcich od fyzických a psychických schopností. Práve preto je dôležité vybrať vhodnú obuv.

Detské chodidlo rastie vo fázach:
0 až 2. rok – v priemere rastie 20 mm za rok, asi 1/2číslo každé dva mesiace
2. až 3. rok - v priemere rastie 15.cm za rok, asi 1/2číslo každé tri mesiace
3. až 13.-15. rok - rast sa pomalý a rastie asi 10 mm za rok

Preto je dôležitá kontrola detských topánok. Podstatná nie je len veľkosť chodidla, ale aj jeho tvar, proporcia a štruktúra. Materiál musí spĺňať vysokú funkčnosť a kvalitu, topánka má byť zdravotne vyhovujúca, pohodlná, ľahká a funkčná. Nezanedbateľný je aj uzatvárací systém topánok, ktorý okrem klasických šnúrok ponúka suché zipsy, rôzne uzatváracie spony, ktoré sú dobre ovládateľné aj pre menšie deti.

Dobrá rada nakoniec, pri kúpe a výbere topánky pre vaše dieťa, si vyžiadajte certifikát garantujúci vlastnosti, ktoré zdravá detská obuv má mať. Pretože nie je vždy podmienkou, že drahá topánka je aj kvalitná.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.