Čo miluje bábätko

Vaše bábätko sa opäť hlasno sťažuje? Nechajte si poradiť od odborníkov, ktorí sú v dlhodobom kontakte s malými deťmi...

>> Móda >> Aktuálne >> Čo miluje bábätko

...a presne vedia, čo vaša malá bytosť potrebuje, a čo neznáša:


- Bábätko sa pri dvíhaní inštinktívne bojí, že ho pustíte; ak mu ale podopriete hlavičku (ktorú do 4 mesiacov neudrží) a nohy, bude spokojné.
- Proces dvíhania dieťaťa obmedzujte na minimum: položte si k dieťaťu ruky tak, ako potrebujete, chvíľu počkajte a potom dieťa zdvihnite.
- Vždy pred zdvihnutím povedzte dieťaťu pár slov, aby sa nezľaklo.
- Pri dvíhaní podopierajte celé telo dieťaťa a pohybujte s ním pomaly (nerobte trhané pohyby).
- Pri prenášaní by dieťa malo ležať v ovále ruky, tesne nad vašim bruchom.
- Pokiaľ dieťa v náručí nespí, je pre neho vhodná vertikálna poloha, pri ktorej sa telom opiera o váš hrudník a hlavičkou o rameno.
- Pri ukladaní dieťaťa položte najskôr svoju ľavú ruku, na ktorej spočíva hlavička a chrbát, potom ruku vysuňte a položte celé dieťa.
- Noste svoje bábätko často v náručí: dieťa potrebuje bezprostredný kontakt a určitý pohyb, ktorý stimuluje jeho krvný obeh, dýchanie, trávenie atď.
- Asi netreba zdôrazňovať, že ak chcete byť so svojim bábätkom zadobre, musíte mu dopriať húpavý pohyb, je naň zvyknuté a upokojuje ho.
- Odrastenejšiemu bábätku, ktoré už začína dostávať tuhú stravu a môže sedieť vo svojej "bábätkovskej" stoličke, umožnite jesť pri stole spolu s ostatnými (aj keď je to niekedy mimo všetkých estetických a stolovacích pravidiel).
- Výhodné je, keď dieťa pri jedle používa plastikový podbradník so zvýšeným spodným okrajom (jedlo tak nepadá na zem, ale do "kanálika"); detské stolovanie tiež uľahčuje plastová výbavička, ktorú tvoria tanieriky s protišmykovým dnom, malá lyžička s predĺženým držadlom, ohrievacia miska (aby jedlo mohlo byť stále teplé) a hrnček s viečkom a "uškami" po oboch stranách (bráni vylievaniu a dieťa ho môže uchopiť oboma rukami).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.