Detská narodeninová oslava. Pohrajte sa s výzdobou

Deti tak rýchlo rastú. S každým rokom a s každou ďalšou sviečkou na torte prichádza výzva: usporiadať parádnu oslavu, na ktorú nikdy nezabudne ani oslávenec, ani hostia. Pripraviť tortu, premyslieť aktivity, ktoré deti zabavia, vyzdobiť miestnosť a prichystať všetko do najmenších detailov nie je vôbec ľahká úloha.

1_oslava_20

Keď sa to však podarí, tá radosť skutočne stojí za to. Dnes sa zameriame na narodeninovú výzdobu. Čo všetko budete potrebovať?

Klasika s girlandami a balónmi

Koľkokrát ste sa snažili ohúriť vaše dieťa veľkým darčekom, no najviac ho zaujala krabica? Darček ostal stáť bez povšimnutia, no zo škatule sa stal nový úžasný dom, v ktorom by bolo ochotné aj prespať?

Myslite na to, keď si budete lámať hlavu nad výzdobou miestnosti. Najlepšie je ísť na to celkom jednoducho. Vyriešte to jednoduchými papierovými girlandami pozdĺž miestnosti a farebnými balónmi. Lietajúce balóniky deti zbožňujú! A to v každom veku. Môžete ich zavesiť, alebo ich nechať voľne poletovať, oboje bude skvelé, hlavne, keď ich bude veľa.

2_oslava_20

Naplniť ich héliom určite zvládnete. Jednoducho si zaobstarajte hélium do balónov v objeme podľa toho, koľko ich budete chcieť naplniť. Na menší počet postačí hélium v spreji, ak však chcete naplniť balónmi celú miestnosť a v priebehu oslavy ich dopĺňať, vyzbrojte sa dostatočne veľkou fľašou hélia.

Tematická detská oslava

Každý malý oslávenec by sa potešil party v téme jeho obľúbenej rozprávky. Zistiť, čo to bude tento rok, iste nebude ťažké, stačí vypočuť svojho drobca. Po výbere témy už bude príprava úplná malina.

3_oslava_20

Fóliové balóny, plagátiky, girlandy, papierové čiapky či jednorazový riad sú dostupné takmer pre všetky rozprávky, ktoré práve fičia. Pre maličkých oslávencov - škôlkarov to môže byť Labková patrola, alebo Disney klasika Mickey Mouse. Starších potešia superhrdinovia, Harry Potter či Star wars. Hľadá sa Nemo, Frozen či Mimoni obsiahnu hneď niekoľko vekových kategórii.

Vytvorte si doma miestnosť, inšpirovanú dejom rozprávky, filmu či seriálu. Napríklad, ak majú deti radi Spongeboba, skúste si doma vykúzliť reštauráciu Chrumkavý krab a podávať hamburgery. Pri téme Harry Potter môžete napodobniť Rokfort a rozvešať erby fakúlt, postaviť pár “lietajúcich” metiel do rohu. Treba zapojiť kreativitu a keď sa to podarí, stopercentne zabodujete.

Naučíte sa tvarovať zvieratká z balónov?

Tak, toto už je vyšší level. Tvarovacie balóny sú super. Navyše, každý hosť by si mohol odniesť zvieratko z balóna, naplneného héliom, ako darček. Z balónov na výzdobu sa tak stane aktivita - zabijete dve muchy jednou ranou. Ak si trúfate na túto úlohu, odporúčame vám zaobstarať si pár cvičných balónikov a tvarovanie si pred oslavou natrénovať.

4_oslava_20

Jedlo ako výzdoba

Ďalší tip, ktorý vám zjednoduší výzdobu a poteší malých hostí. Veľké nádoby, plné koláčikov či farebných cukríkov, veže zo šišiek, jednohubky z ovocia v čokoláde a krásna torta, ako centrum pozornosti. Deti ocenia pútavé jedlé prvky. Výzdobu miestnosti si popri nich možno ani nevšimnú.

5_oslava_20

Úžasnú oslavu sa vám podarí usporiadať len vtedy, keď sa na ňu pozriete detskými očami. Deti sa chcú zabávať. Preto sa nesnažte o dokonalosť, nestresujte sa a zabávajte sa tiež.

Zdroj obrázkov: freepik.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.