Ako si užiť Dušičky s deťmi?

Napísal Kristína Chudá 23. október 2020

Blížia sa nám sviatky ako Sviatok všetkých svätých (1. november) a Dušičky, Pamiatka zosnulých alebo (2. november), či strašidelný Halloween. Pálenie sviečok a rozsvietené cintoríny majú svoje čaro, ale čo robiť s deťmi počas dňa? Trocha kreativity milí rodičia a vaše dieťa si bude sviatky užívať plnými dúškami. 

halloween_fb_1

 1. Vyrezávanie tekvíc

Množstvo tekvíc v tomto období svieti v oknách či pred dverami rodinných domov. Práve deti s vyrezávaním tekvíc si užívajú kopec zábavy. Tekvica ale nemusí byť len oranžová a strašidelná. Môžete mať za oknom batmana, spidermana či magického jednorožca. Pýtate sa, kde zoženiete tekvice? Takmer všade. K vyrezávaniu budete potrebovať pero, menší ostrý nožík, veľkú lyžicu, sviečku, zápalky a veľa dobrej nálady. Pretože sú tekvice celkom tvrdé a deti by si mohli ublížiť, nikdy vyrezávanie nenechajte na deťoch. Nechajte vaše ratolesti, nech si predkreslia perom alebo fixkou tvár tekvice a vo vyrezávaní pokračujte vy. Tým podporíte ich fantáziu  a kreativitu.

2. Rozveseľte svoj dvor či balkón

Ako na to? Určite sa u vás doma nájde stará plachta či brezová metla. Do plachty vystrihnite oči a ak máte dvor, poveste ju na strom ako také malé strašidielko. Ozdobte stromy alebo kríky lampášikmi, vyrezanými tekvicami a brezovú metlu umiestnite ku vchodovým dverám. Zapojte do programu celú rodinu. 

3. Vytvorte si vlastné kostýmy

Spravte si doma svoj vlastný karneval či prehliadku masiek. Rodina Adamsovcov alebo Hotel Transylvánia? Žiaden problém. Všetci sa namaľujte ako vaša obľúbená postavička, prispôsobte si oblečenie a ak vám niečo chýba, navštívte najbližší obchod s dekoráciami.

4. Pečte tématicky

Žiadne sviatky, ani tie dušičkovské, sa nezaobídu bez pečenia. Ak chcete mať ozaj koláčiky ako z hororu, treba si na to kúpiť aj formičky. V dnešnej dobe je na trhu ozaj všetko a tak zohnať formičku v tvare ducha, lampáša či pavúka nebude veľký problém.  

halloween_fb_2

5. Spánok plný lampiónov

Najzaujímavejšia vec, ktorú môžete urobiť pre svoje ratolesti, je pomôcť im naplánovať dušičkovskú noc. Dajte im možnosť, aby si mohli na noc pozvať dvoch či troch kamarátov. Pomôžte im vytvoriť ručné originálne pozvánky, naplánujte im večer pri zapálených lampiónoch a s množstvom spoločenských hier.

6. Miestnosť plná hier

Vytvorte na týchto pár dní miestnosť plnú hier. Čo na to budete potrebovať? Mini svetielka, kartóny, detské stany, rôzne dekorácie a veľa fantázie. Vytvorte im malý labyrint z kartónu, či svetelný stan alebo vstup do miestnosti cez maličký otvor.

7. Vytvorte si strašidelné a zároveň vtipné video

Domáce video, v dnešnej dobe smartfónov, ozaj nie je žiaden problém a je to ďalší skvelý typ na zábavu. Oblečte sa do svojich kostýmov, namaľujte si masku na tvár a zábava s rodinou môže začať. Nahrajte si na kameru svoj vlastné štrašidelno-vtipné video.

Malé upozornenie! Neskúšajte to s trojročnými detičkami. Môžu sa vystrašiť. A s tými o niečo staršími tieto dni pekne naplánujte, aby vedeli čo ich čaká a aby ste sa uistili, že to budú brať len ako hru.

8. Bez strašidelného príbehu nie je ten správny Halloween

Čo by to bol strašidelný sviatok bez strašidelných príbehov? Deti milujú tajomno a preto im môžete povedať aj nasledujúci príbeh.

K Halloweenu sa viaže aj legenda o Jackovi s lampášom. Jack bol lakomý kováč, ktorý sa rád spoločensky unavil. Jeden večer, keď mal opäť poriadne „pod čapicou“, si po neho prišiel čert. Jack však bol šibal, ktorý si z každého vystrelil a takmer každého dokonale prekabátil. Aj samotného diabla. Čert mu musel prisľúbiť ešte desať rokov života. Po desiatich rokoch sa objavil a chcel Jacka viať so sebou. No Jack mal posledné prianie a to, že chcel od čerta, aby vyliezol na strom a utrhol mu jabĺčko. Takto prefíkane donútil diabla, aby vyliezol na strom, Jack rýchlo položil krížiky okolo kmeňa stromu a diabol uviazol v strome. Pekelník mu musel sľúbiť, že keď Jack zomrie, nepôjde do pekla. Hneď ako to diabol sľúbil, Jack odstránil krížiky a diabol zliezol z jablone. O mnoho rokov neskôr, Jack zomrel a šiel k perleťovým bránam Neba. Svätý Peter mu povedal, že bol veľmi krutý a že viedol na zemi nešťastný a bezcenný život a preto do neba nemôže vstúpiť. Diabol svoj sľub dodržal a do pekla mu nedovolil prísť. Jack nemal kam ísť, potuloval sa v temnom Holandsku medzi nebom a peklom. Čert sa však nad ním zľutoval a podaroval mu uhlík z pekelnej pahreby. Ten si úbohý kováč vložil do lampáša z vydlabanej repy.

Želáme veľa zábavy.

Zdroj foto: FB,  https://www.lifehack.org/322424/8-fun-things-with-your-kids-for-halloween-2

11 komentárov

  • Komentár fresh roasted coffee %AM, %20 %280 %2022 %05:%mar napísal fresh roasted coffee

    Everyone in the coffee value chain accepts the premiums paid for speciality coffee to assist these goals.

  • Komentár flavored coffee %AM, %18 %280 %2022 %05:%jan napísal flavored coffee

    And that includes cold brew that you could make at house.

  • Komentár average walking speed %PM, %21 %811 %2021 %18:%nov napísal average walking speed

    Different places use totally different measures of distance.

  • Komentár Walking Pace Per Mile %AM, %21 %398 %2021 %08:%nov napísal Walking Pace Per Mile

    With a great stretching session you must refresh yourself after every
    exercise.

  • Komentár how long to walk half a mile %AM, %21 %177 %2021 %03:%nov napísal how long to walk half a mile

    After wolfing this down you could eat a 35 calories Yogurt
    if your hungry or maintain for later in the day.

  • Komentár average walking speed per minute %AM, %20 %383 %2021 %08:%nov napísal average walking speed per minute

    Not all steps are created equally, researchers discovered.

  • Komentár how to ? %PM, %17 %933 %2021 %21:%okt napísal how to ?

    Step two – After this, Select the Minecraft
    tab and scroll right down to the Java settings the place you will notice a slider
    labeled ‘allocated memory’.

  • Komentár how to ? %PM, %17 %718 %2021 %16:%okt napísal how to ?

    Though including extra reminiscence to the Launcher is type of easy.

  • Komentár how to ? %AM, %17 %255 %2021 %05:%okt napísal how to ?

    Here, you'll have the ability to change the amount of ram that's being allotted.

  • Komentár howtoneed %AM, %12 %042 %2021 %00:%okt napísal howtoneed

    Increasing RAM will help with load instances, chunk loading and general
    frames per second in Minecraft.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.