Vyberáte kozmetiku pre svojich najmenších? Riaďte sa heslom “Menej je viac”

Všetci chceme pre svojich najmenších len to najlepšie, najkvalitnejšie a najčistejšie. Nielen pri voľbe stravy či oblečenia, ale aj pri voľbe kozmetiky, ktorá je na vybudovanie detskej imunity rovnako dôležitá, ako napríklad spomínaná strava.

Koža je najväčší ľudský orgán, ktorý predstavuje hraničnú plochu medzi vonkajším prostredím a vnútorným organizmom človeka. Preto by sme na naše komplexné zdravie mali myslieť aj pri výbere kozmetických produktov. Pri deťoch to platí o to viac, že ich pokožka je o 30 % tenšia ako pokožka dospelého človeka. Ľahšie stráca vlhkosť, je náchylnejšia na dráždivé ingrediencie a zraniteľnejšia voči nečistotám. A aj to je dôvod, prečo by sme výberu vhodnej kozmetiky pre deti mali venovať dostatok pozornosti.

s_oriflame_baby_o

Nový rad Baby O

Vedci z uznávaného vedeckého tímu Oriflame vyvinuli nový rad detskej kozmetiky Baby O, ktorý nielen zohľadňuje všetky špecifiká detskej pokožky, ale je aj prírodný a s obsahom len tých zložiek, ktoré sú naozaj potrebné. “Naším cieľom bolo vytvoriť čo najjemnejšie a najprírodnejšie produkty, ktoré by boli v dokonalej harmónii s detskou pokožkou už od narodenia,” povedal Dr. Alain Mavon, senior riaditeľ pre vedu a inovácie v Inštitúte pre výskum pleti značky Oriflame, “Na základe filozoie menej je viac obsahujú všetky produkty Baby O aspoň 95 % prírodných, precízne zvolených ingrediencií, ktoré sú pediatricky schválené Alianciou pre zdravie pokožky. Preto sa ako rodič môžete pri používaní produktov Baby O cítiť absolútne bezpečne.”

Zdravá pokožka ihneď od narodenia

Nový rad Baby O ponúka tri produkty pre detičky už ihneď od narodenia. Detský šampón na telo a vlasy Baby O na jemné a šetrné čistenie, Detský olej Baby O na pomoc pri výžive a obnovovaní ochrannej bariéry pokožky, ktorý zároveň vylepšuje vzhľad a výskyt strií u mamičiek, a Detský univerzálny balzam Baby O, ktorý hĺbkovo zjemňuje, vyživuje, chráni a pomáha vytvárať ochrannú bariéru proti vysušeniu.

Všetky produkty radu Baby O:

-    obsahujú minimálne 95 % prírodných zložiek

-    obsahujú švédsky prírodný olej

-    obsahujú iba základné zložky, prírodné konzervované formulácie alebo jemné konzervačné látky

-    neobsahujú žiadne nežiadúce zložky: sú bez parfumácie, farbív, minerálnych olejov či laurylsulfátu sodného

-    sú alergologicky a dermatologicky testované a pediatricky schválené

Švédsky ovsený olej

Základnou zložkou všetkých produktov Baby O je švédsky ovsený olej. Cieľom vedcov Oriflame bolo nájsť ingredienciu, ktorá nielen hydratuje, ale aj zlepšuje ochrannú bariéru detskej pokožky, posilňuje jej odolnosť voči vonkajším organizmom. Navyše sa získava udržateľným spôsobom, čím prispievame aj k ekologickému prístupu k našej planéte. “Ovsený olej je veľmi čistá a jemná ingrediencia pozostávajúca zo špeciálnej kompozície lipidov, najmä kyseliny linolovej, čo je polynenasýtená mastná kyselina, ktorá je nevyhnutná pre ochrannú bariéru pokožky,” vysvetlil Dr. Mavon, “Je identická s tou, ktorá sa nachádza v pokožke, preto s citlivou detskou pokožkou vytvára dokonalú harmóniu.”

Samokonzervačné zloženie - čo to znamená?

Detský olej a Detský univerzálny balzam Baby O majú samokonzervačné zloženie, teda neobsahujú žiadne konzervačné látky. “Konzervanty hrajú dôležitú úlohu v produktoch starostlivosti o pokožku, v jedlách i nápojoch,” povedal Dr. Mavon, “Chránia produkty pred množením mikróbov a baktérií, ktoré môžu produkty pokaziť a dokonca v nich šíriť infekciu. V rade Baby O sme sa rozhodli použiť konzervanty len v nevyhnutnom množstve precíznym zmiešaním rozličných multifunknčných ingrediencií, ktoré prirodzene odolávajú množeniu mikróbov.”

V prípade, že vedci usúdili, že konzervanty sú nevyhnutné, použili také, ktoré sú identické s prírodnými, ktoré sa bežne používajú v potravinárskom priemysle do jedál a nápojov. “Tieto ingrediencie konzervujú a chránia mechanizmom, aký prirodzene funguje v rastlinách a zelenine,” uviedol senior riaditeľ pre vedu a inovácie Oriflame.

Produkty si môžete objednať cez Oriflame poradkyňu alebo priamo na www.oriflame.sk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.