Začala sa dovolenková sezóna!

Ste pripravení? Cestovné kancelárie nás už mesiace lákajú na prekrásne fotografie pláží či historických miest.


Ak ste doteraz odolali, alebo ste zástancom výberu dovolenky na poslednú chvíľu, práve teraz je ten správny čas na porovnávanie cien. Veľkou výhodou je, že momentálne sa ceny zájazdov postupne znižujú. Ak teda chcete vyraziť na dovolenku, ale zároveň aj ušetriť, vyberajte tesne pred odchodom.

Ale akú destináciu si vybrať? Nad touto otázkou rozmýšľa často celá rodina. Iste je krajina či miesto, ktoré by ste radi navštívili, svoje predstavy však treba prispôsobiť možnostiam. Ponuky sú naozaj široké, a tak treba vyberať s prihliadnutím na Vaše predstavy ale aj peňaženku.

Sme rôzny, no rovnako sa líšia aj naše predstavy o dovolenke. Niekomu stačí pekný hotel na pláži, iný potrebuje dobrodružstvo v podobe zaujímavých výletov či kultúrnych a historických pamiatok. Ak patríte k aktívnym dovolenkárom, určite by ste si na svoje prišli aj v slnečnom Grécku. Táto krajina sa opäť dostáva do povedomia turistov, a to najmä pre bohatú históriu. 

Foto: femme.sk

Grécko ponúka nádherné pláže, nedotknutú prírodu, a vďaka ostrovom aj odlišnú mentalitu obyvateľov. Vo všeobecnosti sú však Gréci známi svojou pohostinnosťou vo všetkých kútoch tejto krajiny. Radi sa zabávajú, a tak nie je ničím výnimočným počuť hudbu, spev a pozorovať typické grécke tance aj priamo na ulici. Táto krajina na Balkánskom poloostrove je známa najmä ako kolíska histórie a niekoľkých vedných disciplín. Je opradená množstvom gréckych bájí, ktoré sú dobre známe aj u nás.

Ak hľadáte bohatú históriu a množstvo pamiatok, ale aj ak túžite po oddychu na nádhernej pláži, ste v Grécku správne. Keďže ide o krajinu s vysokou intenzitou slnečného žiarenia, určite myslite aj na starostlivosť o svoju pleť. S pekným opálením si dovolenku a aj výbornú kávu užijete oveľa viac.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.