×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/fem_images/pr_new/santorini19_gallery_pr

×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/fem_images/pr_new/santorini19_gallery_pr

Vytlačiť túto stránku

Grécka perla menom Santorini

Napísal femme 05. jún 2019

Dovolenka v Grécku už nie je žiadny drahý špás, a preto je dostupná takmer pre každého. Ak ste už v Grécku boli, isto viete, že je to krásna krajina a milými ľuďmi, dobrý jedlom a krásnymi plážami.

Ak však túžite po niečom naozaj jedinečnom, i keď nie až takom lacnom, tak vyskúšajte dovolenku na Santorini. O tom ostrove sa vraví, že je najkrajší z najkrajších.{gallery}fem_images/pr_new/santorini19_gallery_pr{/gallery}

Poloha a počasie

Ostrov Santorini patrí ku Grécku a nachádza sa na rozhraní Krétskeho a Egejského mora, približne 100 km severne od Kréty. Vyhľadávaný je najmä v júli a auguste, pretože vtedy je tu najteplejšie. Sezóna je tu ale od apríla, až do novembra. Najnižšie teploty v tomto období sú okolo 24 stupňov. V top sezóne to môže byť aj 35 stupňov. More má okolo 23 stupňov.

Na tento ostrov sú organizované rôzne zájazdy z Kréty a z Atén. Taktiež je to to miesto kvôli svojim romantickým výhľadom, využívané aj na svadobné cesty novomanželov. V top sezóne je tu to preplnené turistami, a preto aj o dosť drahšie, ako iné grécke ostrovy.

Pláže a jedlo

Pláže na tomto ostrove vám ponúknu všetky možné farby. Piesok tu má žltú farbu, červenú farbu, alebo aj čiernu farbu. Najviac známou je práve Červená pláž, ktorá je najužšia, ponúka krásne výhľady a jedinečný zážitok. Taktiež sú populárne aj Čierna plážBiela pláž. Pre rodiny s deťmi je najvhodnejšia pláž Kamari, ktorá ponúka skvelú zábavu pre deti, aj dospelých.

Ak vás prestanú baviť pláže a zatúžite po dobrom jedle, tak na Santorini ste na správnom mieste. Určite musíte vyskúšať rôzne kulinárske špeciality, ako sú napríklad jedlá z fazule Fava, bielych baklažánov, kapari, alebo čerešňové paradajky. Tieto jedlá sú možno známe aj u nás, ale vďaka sopečnej pôde, kde rastú majú úplne inú chuť.

Výlety

Veľmi obľúbený výlet je plavba loďou, okolo sopečného krátera. Táto plavba trvá približne 4 hodiny a sprievodcovia vás vyzdvihnú, kde si budete priať. Za plavbu zaplatíte okolo 80 eur, ale zážitok to bude na celý život. V cene výletu máte aj romantickú večeru na lodi.

Ďalším veľmi obľúbeným výletom sú vinné cesty. Na Santorini je potvrdené, že spracovanie a výroba vína tu začala už v dávnych dobách. Budovali sa tu rôzne vinné terasy, kde si ľudia mohli posedieť pri dobrom vínku. V dnešnej dobe sa organizujú rôzne výlety do okolia, kde vám ukážu, kde a ako rastú tie najlepšie odrody hrozna. Samozrejme je výlet spojený aj s ochutnávkou najlepších santorínskych vín.

Ostrov Santorini ponúka mnoho zábavy, aj relaxu. Tento ostrov vás určite zaujme a budete túžiť, aby ste sa sem zase vrátili.