Vytlačiť túto stránku

Zákutia Malorky

Napísal femme 25. apríl 2019

Stále viac turistov priťahuje krásny kút Stredomoria- Malorka. Tento nádherný ostrov v sebe skrýva mnoho zákutí, kde si prídu na svoje dobrodružné duše, ale aj ľudia, ktorí túžia po relaxe a romantických chvíľach. 

Malorka sa nachádza na západe Stredozemného mora a je to najväčší ostrov z Baleárskych ostrovov. Ak máte radi dobrodružstvo, tak na vás čaká západ Malorky, kde sa nachádzajú nádherné útesy a zafírové more. 

Na východe ostrova je viac veterno, preto je táto časť vhodná pre ľudí, ktorí majú radi vodné zábavky na doskách, alebo plachetniciach.  Kto túži po relaxe, ten by určite nemal vynechať biele pláže na juhu a krásne hlavne mesto- Palma De Mallorca. 

Palma De Mallorca

To krásne malé, morom obmývané mesto, ma toho mnoho, čo môže hociktorému turistovi ponúknuť. Poprechádzajte sa malými uličkami, kde narazíte na mnoho krásnych a honosných domov. 

Určite nevynechajte Katedrálu svetla,  pretože je veľmi krásna a určite sa oplatí ísť aj dovnútra. Ak vás neodradí rada na lístky, tak sa vám naskytne nádherný pohľad na maľby v celej katedrále a taktiež máte v cene vstup do neďalekého múzea.

Ak túžite po troche turistiky, tak je veľkým lákadlom výlet na hrad. Tento hrad sa nachádza na kopci nad mestom, kde vás na ceste bude sprevádzať pohľad na nádherný les a na druhej strane bude výhľad na nekončiace more. 

Taktiež je toto mesto otvorené pre tých, čo majú radi párty a opaľovanie na pláži. Najmä v letných mesiacoch si na každom kúsku mesta, môžete vychutnať španielsku muziku a nespútaný život domácich a turistov.

Soller

Toto mesto sa nachádza medzi krásnymi horami a nádherným zálivom, ktorý poteší nielen vaše oko. Množstvo pomarančových stromov a milí ľudia, vám isto pridajú na nevšednom zážitku. Vydajte sa na túto cestu historickým vláčikom, priamo z hlavného mesta Palma. V meste nájdete množstvo kaviarničiek a barov, kde vám spravia dobrú kávu, sladký koláčik, ale aj čerstvú pomarančovú šťavu, priamo z miestnych stromov.

Coves Del Drac

Ak ste fanúšikom jaskýň, určite by ste nemali vynechať túto nevšednú jaskyňu plnú stalagmitov a stalaktitov. Jaskyňa je dlhá 5 kilometrov, preto si dobre precvičte nohy pred vstupom. 

Ak túžite po krásnom a ničím nerušenom výlete, tak na to rýchle zabudnite. Jaskyňa má kapacitu 500 ľudí a verte tomu, že je táto kapacita aj využitá. Masový turizmus je tu vidno v priamom prenose, ale oplatí sa to.

Ostrov Malorka ponúka samozrejme mnoho ďalších krásnych, ktoré sa oplatí navštíviť, ak zavítate na tento ostrov. Určite nebudete ľutovať, turizmus je tu celoročný, aj keď v zime je tu trochu kľudnejšie.