Vytlačiť túto stránku

Podmorský svet Grécka

Napísal femme 30. jún 2008

Grécko je známe svojou kryštálovo čistou vodou, ktorá je vhodná práve na potápanie a keď sa k tomu pridá 14 000 kilometrov skalnatého pobrežia, nieje dôvod váhať.

>> Móda >> Aktuálne >> Podmorský svet Grécka

Potápač začiatočník ...
Ak patríte k obdivovateľom morskej fauny aj flóry a rozhodli ste venovať práve tomuto športu, Grécko vám ponúka všetky služby s tým spojené. Práve pre vás sú vhodné postupné pláže, ale predtým máte možnosť absolvovať kurz potápania. Miestne potápačské kluby poskytujú celé vybavenia, ktoré potrebujete a zároveň potápačské teórie od profesionálov.

Ostražitosť na prvom mieste...
Vždy dodržujte pokyny, ktoré vám dávajú profesionálni potápači. Ak ste už pod vodou, vždy majte na rukách rukavice a buďte opatrný kam siahate. Aby ste mohli nazrieť do každej prístupnej štrbiny či pod kameň, vo výbave vám nesmie chýbať kvalitná baterka.

Čo ponúkajú centrá...
Pri individuálnom potápaní s prístrojmi je nutné podľa gréckych zákonov mať zvláštne povolenie, nakoľko sa v mori nachádzajú chránené dosiaľ neobjavené pamiatky a poklady. Ak ste v potápačských centrách, potápať sa môžete prakticky všade a na všetkých gréckych ostrovoch. Zaujímavou ponukou centier sú aj nočné potápania, z ktorých vznikajú nezabudnuteľné fotky a videá.
Cena za ponorenie sa pohybuje okolo 25 eur a centrá nájdete skoro na každom ostrove. Na najväčšom ostrove Grécka – Kréte, sa nachádzajú vo všetkých väčších mestách. Najznámejšie miesto na Rodose sa nazýva Kalithea, ktorá skrýva podmorské jaskyne. Grécky ostrov Lefkada, ponúka rozmanitosť a pestrosť podmorského terénu ako aj medzinárodne uznávanú potápačskú školu. Medzi ďalšie ostrovy s výbornými podmienkami na potápanie patria Zakynthos a Kalymnos. Potápať sa môžete aj severnejšie na Chalkidikách či v oblasti Olympskej riviéry.

Čo ponúka more...
Potápači sa v Grécku kochajú útesmi, ostrovčekmi, rôznymi skalnatými zlomami a stenami.Pod morskou hladinou uvidíte bohatý život fauny a flóry vďaka čistej vode. Vaše oko poteší množstvo rôznofarebných a vzorovaných rýb a tí , ktorí budú mať šťastie, môžu stretnúť aj delfína. Vo väčšej hĺbke je možno vidieť hlavne langusty, humre, chobotnice, hviezdice, kraby ako aj rôznofarebné sasanky.