Podmorský svet Grécka

Grécko je známe svojou kryštálovo čistou vodou, ktorá je vhodná práve na potápanie a keď sa k tomu pridá 14 000 kilometrov skalnatého pobrežia, nieje dôvod váhať.

>> Móda >> Aktuálne >> Podmorský svet Grécka

Potápač začiatočník ...
Ak patríte k obdivovateľom morskej fauny aj flóry a rozhodli ste venovať práve tomuto športu, Grécko vám ponúka všetky služby s tým spojené. Práve pre vás sú vhodné postupné pláže, ale predtým máte možnosť absolvovať kurz potápania. Miestne potápačské kluby poskytujú celé vybavenia, ktoré potrebujete a zároveň potápačské teórie od profesionálov.

Ostražitosť na prvom mieste...
Vždy dodržujte pokyny, ktoré vám dávajú profesionálni potápači. Ak ste už pod vodou, vždy majte na rukách rukavice a buďte opatrný kam siahate. Aby ste mohli nazrieť do každej prístupnej štrbiny či pod kameň, vo výbave vám nesmie chýbať kvalitná baterka.

Čo ponúkajú centrá...
Pri individuálnom potápaní s prístrojmi je nutné podľa gréckych zákonov mať zvláštne povolenie, nakoľko sa v mori nachádzajú chránené dosiaľ neobjavené pamiatky a poklady. Ak ste v potápačských centrách, potápať sa môžete prakticky všade a na všetkých gréckych ostrovoch. Zaujímavou ponukou centier sú aj nočné potápania, z ktorých vznikajú nezabudnuteľné fotky a videá.
Cena za ponorenie sa pohybuje okolo 25 eur a centrá nájdete skoro na každom ostrove. Na najväčšom ostrove Grécka – Kréte, sa nachádzajú vo všetkých väčších mestách. Najznámejšie miesto na Rodose sa nazýva Kalithea, ktorá skrýva podmorské jaskyne. Grécky ostrov Lefkada, ponúka rozmanitosť a pestrosť podmorského terénu ako aj medzinárodne uznávanú potápačskú školu. Medzi ďalšie ostrovy s výbornými podmienkami na potápanie patria Zakynthos a Kalymnos. Potápať sa môžete aj severnejšie na Chalkidikách či v oblasti Olympskej riviéry.

Čo ponúka more...
Potápači sa v Grécku kochajú útesmi, ostrovčekmi, rôznymi skalnatými zlomami a stenami.Pod morskou hladinou uvidíte bohatý život fauny a flóry vďaka čistej vode. Vaše oko poteší množstvo rôznofarebných a vzorovaných rýb a tí , ktorí budú mať šťastie, môžu stretnúť aj delfína. Vo väčšej hĺbke je možno vidieť hlavne langusty, humre, chobotnice, hviezdice, kraby ako aj rôznofarebné sasanky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.