Za kvalitou gastronómie a ubytovania do Rakúska

Napísal Michaela Conzarová 27. november 2018

V  zime lyžovanie, v lete turistika a plávanie. K tomu vynikajúca gastronómia a exkluzívne ubytovanie.  To je sen mnohých turistov a ten im určite dokáže splniť futuristický hotel v lone prírody, obrovských kopcov dotýkajúcich sa oblakov.

Štvorhviezdičkový Gradonna  Mountain Resort nad dedinou Kals je ideálnym miestom na snívanie počas dovolenky. Na prvom mieste je úzke prepojenie prírody s rezortom, ktorý sa nachádza na úpätí vrchu Grossglockner v Rakúsku.

Hotel patrí skupine Schultz Gruppe, ktorá vlastní viacero oblastí a hotelov v Rakúsku a počíta sa medzi najaktívnejších a najlepších v oblasti hotelierstva. „Venuje sa tomu už štvrtá generácia. Začala s tým prastará mama a v súčasnosti vediem firmu ja s bratom,“hovorí sympatická majiteľka pani Martha Schultz. Žena plná entuziazmu, obrovskej energie, ktorej deň sa začína o šiestej ráno jogou a končí o polnoci, keď sa baví s hosťami na hoteli, ktorí sa v jej spoločnosti veľmi dobre cítia. Ich hotel Gradonna má už niekoľko ocenení a vyznamenaní. Ekologický hotelový komplex je ovenčený cenami ako Green Luxury Award, Tirolská cena za drevostavbu, Europe´s  Leading Green Resort...

Pani Martha je vyznávačkou ekológie a svedčia o tom mnohé oblasti.  V hoteli majú jedlo v bio kvalite a varia tiež z vlastných potravín. Kuchyňa je fantastická, takú bohatú ponuku som nevidela ani v ázijských krajinách. Mäso, syry, zeleninu a ovocie majú od domácich výrobcov a majiteľov rodinných firiem z okolia. V hoteli ponúkajú aj vlastnú kozmetiku na báze alpských liečivých rastlín z horských svahov. Tím, vedený Lukasom Schultzom (farmaceutom), synom Marthe Schultz, vyvinul tento vysoko kvalitný produkt. Menovkou exkluzívnej produktovej rady je Magdalena Schultzová, dcéra Heinza Schultza, ktorá sa podieľa aj na spoločnosti. Jednotlivé bylinky (arnika, ľubovník bodkovaný, horec a iné) v kozmetike Magdalena‘s, detoxikujú, čistia, majú protizápalové ako aj regeneračné účinky na pleť a telo.

V siedmich  lyžiarskych regiónoch majú  1500 lôžok, hlavne sídlo je Zillertal. 100 km zjazdoviek podľa potreby zasnežujú. Hotely sú blízko zjazdoviek, stačí si dať lyžiarky a zbehnúť k lanovkám, ktoré sú od 8. decembra v prevádzke. Pod hotelom Gradonna  je dedinka Kals, odkiaľ sa lanovkou vyveziete do prekrásnej prírody a kde na vlastné oči môžete vidieť na desať metrov od vás svišťa.Okolo vás sa vypína 60 trojtisícoviek a najvyšší vrch je tu Grossglockner, ktorý meria 3798 metrov. Na svoje si tu preto prídu horolezci amatéri aj profesionáli.

Aj ďalšia rezidencia  Sporthotel  Silian vo východnom Tirolsku, je prvý rodinný kúpeľný hotel v neo-alpskom interiérovom dizajne. Poskytuje nespočetné možnosti počas celého roka. Hotel je venovaný rodinám s deťmi. Vnútri klubu Häppi Päpi Kinderclub, ktorý je otvorený od nedele do piatku od 9.00 do 21.00, je miniatúrny Disneyland pre deti vo veku od 3 rokov, ktoré tu nájdu skutočný raj zábavy vrátane tvorivých dielní, kurzov jogy a kuchyne a dokonca aj veselé pyžamové párty. Filozofia family-friendlysa odráža aj v sadzbách: deti do 3 rokov sú ZDARMA, vo veku od 3 do 6 rokov platia 27 eur za deň a 18 rokov v miestnosti s rodičmi majú zníženie o 50%. Športhotel Sillian ponúka kvalitnú kuchyňu s neustálou pozornosťou k surovinám vybraným z okolia a Tirolska. Večer je v znamení gurmánskej večere s tradičnou regionálnou kuchyňou, večerné 5-chodové menu je to najlepšie na záver dňa...

Od jari do jesene je údolie Hochpustertalideálne na  cyklistické a turistické túry. Drávsky cyklistický chodníkpopri rieke do Lienzu ponúka nádhernú prírodnú scenériu. Lyžiarske centrum - Sillianer Skizentrum Hochpustertal ponúka široké a voľné svahy pre lyžiarov, ktorí si prídu na svoje počas zimnej sezóny.

V oboch hoteloch sú vonkajšie i vnútorné bazény, wellnessy, sauny a detské kluby, ktoré sú vyhľadávané po celodennej lyžovačke. Hosťami sú okrem domácich aj Nemci, Španieli, Nóri, Izraelčania, ale už aj Slováci si nachádzajú cestu sem. Najmä pre kvalitu ubytovania, stravy, sprievodných programov, turistických, cyklistických ciest a tiež vynikajúco pripraveného snehu.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.