Na kúpu auta...

... si zavolajte chlapskú pomoc, pretože autá sú prevažne mužskou záležitosťou. Napriek tomu, základné vedomosti by mala ovládať aj každá vodička.



Vyznať sa však vo všetkých skratkách a číslach, ktoré výrobcovia používajú na charakteristiku každého vozidla, nie je vôbec jednoduché. Všetko však poznať nemusíte. Ak sa aj chystáte kúpiť nové auto, určite nechoďte sama. Mužskú podporu určite potrebujete. Najideálnejšie je samozrejme ak je dotyčný aj automechanik. Ak však takého nepoznáte, poraďte sa s príbuznými, či priateľmi. Tí vám poskytnú užitočné rady na čo si dávať pozor, či ktorá značka sľubuje kvalitu za dobrú cenu. My ženy toho veľa nepotrebujeme. Často stačí len pekný vzhľad, plná nádrž a môžeme vyraziť. Ak počúvame hudbu, postačuje aj obyčajné rádio s prehrávačom CD a MP3. Na technike si jednoducho nepotrpíme.

Nafta alebo benzín?

S rodinou však prídu iné požiadavky. Už nepotrebujete len vzhľad, do popredia sa dostáva aj praktickosť, dostatok priestoru v interiéry, ale aj úspora paliva. Aj keď výrobcovia udávajú nižšiu spotrebu u naftových motorov, ak nejazdíte pravidelne a na dlhé trasy v konečnom dôsledku veľa neušetríte. Do mestskej premávka na bežné jazdenie sú vhodné benzíny. Aby ste nemuseli hneď vrážať do opráv, pred kúpou ho nechajte prezrieť dobrým mechanikom. Ten zistí prípadné poškodenie jednotlivých dielov a budete sa tak vedieť lepšie rozhodnúť. Ak predsa potrebuje výmenu autosúčiastky kliknite aj na internet.

Opravy áut nie sú jednoduché a na rozdiel od minulosti, si dnes šikovný chlap neporadí ani s výmenou žiarovky v reflektore. Zabudnite teda na vlastné pokusy a aj hadicu nechajte vymeniť v autoservise.

Spotreba

Prvé čo by sme si mali všímať je samozrejme spotreba. U starších benzínov sa však aj tento problém dá vyriešiť LPG autom. Nemusíte hneď kupovať nové, aj Vaše staré prerobia na úspornejší typ paliva. Vyššia spotreba však môže byť spôsobená aj podhustením kolies. Skontrolujte teda aj Vaše offroad pneumatiky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.