Nebojte sa šoférovať

Strach zo šoférovania má mnoho žien. Niet sa ani čomu čudovať. Každý deň sa na nás zo správ hrnú informácie o úmrtiach na cestách, o vážnych dopravných nehodách pri ktorých boli zranené deti. 


Keď sa strach zo šoférovania ešte spojí s nie práve najtolerantnejším partnerom, ktorý auto považuje za ďalšieho člena rodiny, tak to má žena naozaj ťažké. Ako prekonať strach a sadnúť si za volant?

1. Kondičné jazdy – nenechajte vášho manžela učiť vás šoférovať. Objednajte si kondičné jazdy a jazdite s profesionálnym inštruktorom, ktorý vás dokáže lepšie pripraviť a navyše oveľa objektívnejšie zhodnotí vaše schopnosti.

2. Automatická prevodovka – ak je to možné, tak si zaobstarajte auto s automatickou prevodovkou. Máte za volantom o starosť menej a nemusíte sa starať o preraďovanie rýchlostí a tak sa môžete lepšie sústrediť na premávku a autá okolo vás.

3. Kurz defenzívnej jazdy – ak vám kondičné jazdy nestačili, prihláste sa na kurz defenzívnej jazdy. Zlepšíte tak svoje schopnosti za volantom, naučíte sa lepšie predvídať situáciu na ceste, vyhýbať sa zbytočným rizikám a minimalizovať možnosť nehody.

4. Bezpečné auto – pozrite si crash testy vášho auta. Zistite si na koľko je bezpečné. Ak vaše auto patrí k tým bezpečnejším, tak sa za volantom určite budete cítiť lepšie. Určite si pomôžte aj s drobnosťami ako sú parkovacie senzory alebo parkovacia kamera. Budete sa tak za volantom cítiť opäť o čosi istejšie.

5. Nejazdite s manželom – samozrejme, existujú aj muži, ktorí sú tolerantní a vedia zvládať jazdu na pozícií spolujazdca bez toho, aby komentovali všetko čo robíte za volantom. Ale ak je váš partner typický muž, ktorý sa mení na profesionálneho šoféra vždy keď vstúpi do auta a dáva vám rozumy za každou zákrutou, tak proste jazdite bez neho a keď idete niekam spolu, nechajte šoférovania na ňom.

6. Príjemná hudba – pri našej obľúbenej hudbe nám ide všetko lepšie. To platí aj pri šoférovaní. Doneste si vaše obľúbené cédečká a počúvajte ich pri jazde. Samozrejme nie príliš nahlas, lebo aj sluch je veľmi dôležitý pri šoférovaní.

7. Asistenčné služby – uistite sa, že vaša poisťovňa vám poskytuje kvalitné asistenčné služby. Keď človek vie, že sa má v prípade problémov na koho obrátiť, tak sa cíti oveľa lepšie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.