Navigácia

V dnešnej dobe sa stáva navigácia v autách neoddeliteľnou súčasťou interiéru a má nám pomáhať zvládať kritické situácie.

Traduje sa niekoľko vtipov a historiek, ktoré spochybňujú tohto pomocníka v aute, pretože jeho majiteľa nasmerovali nesprávnym smerom. Aby ste si správne vybrali GPS (Global Positioning System), mali by ste vedieť čo vám poskytuje konkrétna navigácia.  GPS sa riadi celosvetovým družicovým navigačným systémom, ktorý je zložený z 30 družíc, ktoré dokážu určiť vašu presnú polohu na Zemi.

Navigácia vám vyberie optimálnu trasu do vášho cieľa, okrem toho vás modernejšie modely upozornia na aktuálne dopravné kolízie, zápchy či prekročenie povolenej rýchlosti. Zároveň najnovšie prenosné navigácie majú možnosť pripojenia antény na príjem dopravných informácii RDS-TMC.

 

Automobily majú pevné zabudované GPS navigácie a prenosne typy, ktoré je možné použiť aj na motorky. Pri motorkách sú modely menšie a navigácia je riadená cez slúchadlo. Navigácia je možná aj cez telefón, ktorú ponúkajú značky Sygic McGuider, Garmin mobile XT , Tom Tom a iGO. Kvalitný spôsob navigácie je závislý aj od dostatočného pokrytia mapami. Na našom území sa riadia systémom Tele Atlas a NavTeq.

Na Slovenskom trhu si môžete vybrať z týchto značiek: Tom Tom , Navigon, NavRoad, Sony, E-Ten, iGO, Sygic, Prestigio Nokia, Hewlet Packard, Asus, Blaupunkt, Mio, Garmin

Značky Garmin, Tom Tom a Mio, patria medzi tie naj obľúbenejšie a  výrobcovia ponúkajú modely aj na motorku a outdoor navigáciu pre beh. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.