Vylepšené cúvanie

Pre vodičov je údajne jednou z najstresujúcejších činností za volantom cúvanie... a tak je na svete "protistresový signalizátor" Easy Fit.

Priemerní muži si vždy radi zvyšujú sebavedomie na úkor žien; vymysleli napríklad, že ženy za volantom nevedia poriadne cúvať... Pravda je však taká, že obe pohlavia - minimálne občas - majú väčší či menší problém so správnym odhadom vzdialenosti smerom dozadu. A keďže muži (a to im oceňujúco priznajme) majú sklony v záujme väčšieho pohodlia "vynaliezať", vynašli Easy Fit.

Easy Fit je zariadenie pracujúce na báze odrazených ultrazvukových signálov a zmyslom jeho existencie je upozorniť vodiča počas cúvania svetelným a zvukovým signálom na objekty nachádzajúce sa v "nebezpečnej" blízkosti vozidla.
Správne nainštalovaný Easy Fit (EF) sa automaticky aktivuje po zaradení spiatočky a detekuje "nežiaduce" objekty do vzdialenosti 1,5 m za vozidlom a 40 cm pod zariadením (výška záberu je 80 cm a šírka záberu u jednosenzorového EF 1 m a u dvojsenzorového EF 1,9 m). Keď sa vozidlo priblíži k prekážkovému objektu na vzdialenosť 1,5 - 1,0 m EF pípne a objaví sa zelená svetelná signalizácia, vo vzdialenosti 1,0 - 0,6 m sa ozve pípnutie 2 krát a objaví sa žltá signalizácia, pri vzdialenosti 0,6 - 0,4 m vám EF zapípa 3 krát a svetelná signalizácia bude červená. Po dosiahnutí vzdialenosti 40 cm od objektu sa ozve súvislý výstražný tón a rozsvieti sa celá svetelná signalizácia. Parkovací systém Easy Fit pracuje spoľahlivo v teplotnom rozpätí od -20 do +50 stupňov Celzia a je použiteľný u všetkých typov áut, s výnimkou tých, ktoré majú motor vzadu. Vizuálne EF predstavuje nenápadný "bod" vo veľkosti zápalkovej škatuľky na zadnej časti vozidla. Uchytáva sa jednoducho, pomocou kvalitnej samolepiacej pásky, takže nevyžaduje vrtanie do karosérie.

Aj keď je kontrola bezpečnosti cúvania v podobe EF výbornou pomôckou, nenahradí vodičské umenie a má aj určité obmedzenia - nezaregistruje prekážkové objekty, ktorých rovina je naklonená a predmety absorbujúce zvuk, napr. krovie, tenkú tyč a pod.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.