Na čo si dávať pozor pri kúpe nového auta?

Tvrdenie, že ženy sa pri výbere auta riadia len farbou, je značný stereotyp, ale samozrejme, nájdu sa ženy (a aj muži), pre ktoré sú všetky ostatné vlastnosti auta španielskou dedinou. Ak sa bez hanby k tejto skupinke radíte, na nasledujúcich riadkoch môžete nájsť pár rád, ktoré sa vám pri výbere vášho nového auta môžu hodiť.

shutterstock_esb_professional

Že vy silnejší motor nepotrebujete? Je možné, že sa mýlite

Ak máte vybranú značku a model auta, na rad prichádza detailnejšia špecifikácia. Jedným z prvých rozhodnutí, ktoré budete musieť urobiť, je vybrať si vhodný motor. Ak vás láka ušetriť výberom motora s menším objemom a výkonom s argumentom, že veď vy jazdíte pomaly, skúste si to rozmyslieť.

Silnejšie motory nie sú na to, aby ste porušovala dopravné predpisy, ale paradoxne, môžu prispieť aj k väčšej bezpečnosti. Ak sa totižto ocitnete v núdzovej situácii, auto vybavené silnejším motorom lepšie reaguje na vaše „pokyny“ v podobe stláčania plynového pedála.

Čo je však dôležitejšie (aspoň pre bežnú prevádzku) je, že výberom silnejšieho motora bude auto dostatočne agilné aj v prípade, že ho doplna zaťažíte a hlavne môžete rátať s dlhšou výdržou motora, keďže pri bežnej jazde nie je tak namáhaný ako malý motor.

Prevodovku, či výbavu si zvoľte tak, aby sa vám jazdilo čo najkomfortnejšie

Ruka v ruke s výberom motora ide aj výber automatickej alebo manuálnej prevodovky. Táto voľba záleží od vašich preferencií. Ak vám však manuálne radenie rýchlostí robí problémy, radšej investujte do „automatu“. Budete sa počas jazdy cítiť komfortnejšie a viac sa budete sústrediť na situáciu na ceste, čo vedie k zvýšeniu bezpečnosti.

Stupeň výbavy taktiež nevyberajte s tým, že chcete čo najviac ušetriť. Uistite sa, že vami zvolená výbava má všetko, čo od auta očakávate. Nové auto je predsa investícia na dlhé roky, tak by malo spĺňať všetky vaše predstavy o ideálnom aute.

Farba karosérie, interiéru, či disky kolies, to už sú hlavne dizajnové záležitosti, ktoré si vyberajte podľa vášho vkusu a finančných možností. Ak totižto chcete na niečom ušetriť, radšej si vyberte lacnejšie disky ako šetriť na motore, či dôležitej výbave.

Zdroj obrázka: Autor: ESB Professional / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.