Vytlačiť túto stránku

Bruno Banani

Napísal femme 30. jún 2008

Príbeh nevšedného úspechu značky bruno banani sa začal písať v roku 1993. Za úspechom stojí dvojica nemeckých podnikateľov – Wolfgang Jassner a Klaus Jungnickel.

>> Móda >> Aktuálne >> Bruno Banani

Títo činorodí podnikatelia prevzali zbankrotovanú textilnú fabriku v Chemnitzi s názvom Trikotex a vytvorili firmu, ktorá dnes tvorí spoločnosť bruno banani. Východonemecká firma vyznačujúca sa západonemeckou marketingovou stratégiou a zmyslom pre humor sa veľmi rýchlo ocitla na výslní vo svojej branži.

V priebehu niekoľkých rokov sa začínajúcej firme podarilo stať exkluzívnou značkou jedinečných dizajnérskych produktov. V roku 1993 sa na trhu objavili prvé kreácie značky bruno banani - spodná bielizeň pre mužov. Tričká a krátke nohavice vyrobené z kvalitnej bavlny a elastických vláken sa tak elasticky prispôsobia telu, že pôsobia ako druhá koža.

Nasledovali ďalšie série odevných produktov. Ženské i mužské série plaviek, mnohé doplnky - slnečné okuliare, tašky, opasky; ako aj kolekcie mužského oblečenia pozostávajúce z košieľ, oblekov, džínsov a ponožiek. Neskôr veľmi úspešné vône pre mužov a pre ženy.Všetky tieto produkty boli uvedené na trh v rámci licenčných zmlúv a zo značky bruno banani za veľmi krátky čas urobili obľúbenú značku pre moderných zákazníkov, ktorí uprednostňujú klasický, jednoduchý štýl. V reklamných spotoch sa objavujú ľudia oblečení v produktoch značky bruno banani pri bungee jumpingu, trekkingu na púšti, či počas letu do vesmíru spolu s kozmonautmi vesmírnej stanice MIR, ktorí testovali spodnú bielizeň značky bruno banani. (Na základe tohto testu kozmonauti spodnú bielizeň bruno banani oficiálne schválili ako "rezistentnú aj vo vesmíre").

bruno banani nie je – hoci sa to na prvý pohľad môže zdať – meno talianskeho návrhára. Je to názov, za ktorým stojí celý tím mladých kreatívcov, ktorí neustále rozširujú svoje výrobné kapacity. Firme sa podarilo zo spodnej bielizne urobiť dizajnérsky artikel a šokovať svet jedinečným sloganom – “Nie pre každého”. Štýl značky bruno banani je otvorený, uvoľnený a sebavedomý. Modely spájajú každodennú eleganciu so zvodným espritom. Značka bruno banani sa stala kultom doslova zo dňa na deň.