Gianfranco Ferré...

... bol výraznou osobnosťou sveta módy. Tento taliansky návrhár zomrel 17.júna 2007 vo veku 62 rokov a zanechal po sebe výraznú pečať v haute couture.

>> Móda >> Aktuálne >> Gianfranco Ferré...

Narodil sa v roku 1944 na severe Talianska v mestečku Legnano. Po skončení strednej školy sa rozhodol študovať architektúru. Do povedomia módnej brandže sa zapísal svojimi návrhmi na módne doplnky v roku 1970. Následne v roku 1978 zalpžil vlastnú spoločnosť, v ktorej predstavil prvú dámsku kolekciu. Dámske módne návrhy boli určené ženám, ktoré sú inteligentné, majú výrazný temperament a neboja sa zmyselnosti. Jeho pôvodné vzdelanie architekta sa prejavilo vo výbere a kvalite materiálov ako aj dokonalých línií. Živé farby v kolekciách a strihové variácie, nachádzal ako inšpiráciu v Orientálnom svete.

S prvou pánskou kolekciou prišiel v roku 1982 a o štyri roky neskôr mu jeho kolekcia alta moda otvorila dvere u Christiana Diora. V módnom dome haute couture Christiana Diora, zastával kreatívneho riaditeľa od roku 1989 do 1997. Po tomto období sa vrátil do svojej firmy, kde pokračoval v návrhoch dámskych a pánskych kolekcií a súčasne aj doplnkov, vrátene parfumov, okuliarov, topánok, kožených opaskov, kravát a dáždnikov. Špeciálne vyvinutý materiál MOSTIQUEje určený na doplnky, ktorým garantuje kvalitu, autenticitu a exkluzivitu.

Gianfranco Ferré bol maximalistom a extravagantným človekom, ktorý si rád užíval luxusu v móde tak aj v živote. Žil a všetko robil naplno, čo sa aj odrazilo na jeho zdraví, ktoré ho toto leto zradilo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.