Aké oblečenie si určite vziať na dovolenku okrem plaviek?

Aj keď si to neradi priznávame, leto sa pomaly, ale isto blíži ku svojmu záveru. Denné teploty stále prajú letnému oblečeniu, ale občasné chladné rána nám pripomínajú, že by sme sa mali pomaly pripravovať na to, že sa budeme musieť viac zahaľovať.

shutterstock_w_beach

Oblečenie na dovolenku, to nie sú len plavky

Ak ste si naplánovala na začiatok jesene dovolenku niekde, kde sa z letných teplôt tešia dlhšie, nie je ešte úplne zbytočné obzerať sa v obchodoch po letnom oblečení. Na dovolenke sa vám predsa zídu kúsky, v ktorých budete nielen vyzerať dobre, ale budete sa v nich aj dobre a sviežo cítiť.

A aké oblečenie si teda na dovolenku zbaliť? Len s bikinami sa totižto nezaobídete ani v prípade, že ste minulý rok počas prvej vlny pandémie namiesto dovolenky investovala do domácej výbavy na cvičenie a to, že ste nebola na dovolenke, ste využila na to, aby ste tento rok predviedla na plážach vyšportovanú postavu. Veď v nich predsa nemôžete chodiť všade.

Na spoznávanie okolia vašej dovolenkovej destinácie, či skvelú večeru v reštaurácii, alebo rôzne iné „mimoplážové aktivity“ sa vám hodia letné dámske šaty. Hlavne si zoberte také, v ktorých sa nebudete príliš potiť, ale kľudne zvládnete aj celodenné spoznávanie historických pamiatok.

Obuv si zoberte pohodlnú, ale s množstvom to nepreháňajte

A kľudne si ich pribaľte aj viac ak teda neplánujete celú dovolenku stráviť na pláži v spomínaných bikinách. S čím to však netreba preháňať, je rôzna obuv na dovolenku. Tá totižto zaberie pomerne dosť miesta vo vašej batožine a pritom jej veľa nepotrebujete.

Samozrejmosťou sú šľapky, s ktorými môžete ísť na pláž k vode. V nich sa samozrejme dá aj túlať mestom, ale pre väčšie pohodlie si môžete zobrať tenisky alebo ak chcete o niečo viac elegancie, aspoň pohodlné dámske sandále. Hlavne, aby ste v nich vydržala aj dlhší čas bez toho, aby vaše chodidlá trpeli.

Zdroj obrázka: Autor: kiuikson / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.