Prečo je zlato najobľúbenejší materiál na výrobu šperkov?

Od pradávna ľudia nosili rôzne šperky a ozdoby. Tie neslúžili len na skrášľovanie sa, ale aj na ukázanie určitého spoločenského statusu. Aj keď materiálovo sa šperky časom menili, dôvody na nosenie šperkov prakticky pretrvali.

shutterstock_gold

Buď si chceme nimi skrášliť tvár, krk a dekolt, prípadne ruky a prsty, alebo chceme drahými šperkami ukázať, že nato máme.

„Bižutku“ nechajte deťom, žena ako vy si zaslúži zlato 

Drahšie šperky však nie sú len o chvastaní sa. Ak chcete, aby vám napríklad náušnice vydržali dlhé roky, zabudnite na bižutériu a rôzne farebné náušnice pre tínedžerky. Zlato je materiál, ktorý by ste si mali vybrať. Zlaté náušnice vám nielen dlho vydržia, ale budú vždy vyzerať štýlovo.

Že sa zlato zle kombinuje so zvyškom outfitu? Tak namiesto „klasického“ žltého zlata si vyberte populárne biele, či extravagantnejšie ružové zlato. Prípadne si môžete zvoliť rôzne kombinácie týchto farieb.

Keď sa k zlatu pridá drahý kameň, exkluzivita je zaručená

Viete, že najstaršie nájdené prstene pochádzajú zo starovekého Egypta? A že pôvodne mali tvar kosoštvorca? Kruhový tvar prsteňov prišiel neskôr a mal značiť nekonečnosť. Z prírodných materiálov, akými bola hlavne koža, sa prešlo cez bronz a striebro až ku dnes najpopulárnejšiemu zlatu.

Zlaté prstene tak dominujú dnešnému trhu. Je to preto, že spoločne so spomínanými zlatými náušnicami a ostatnými šperkami zo zlata ponúkajú nadčasový vzhľad a odolnosť, vďaka ktorej ich budete môcť nosiť naozaj dlho.

Mimo rôznych materiálov na výrobu bývajú prstene často ozdobené rôznymi drahými kameňmi. Osadzovanie drahých kameňov do prsteňov je pritom praktika rovnako stará ako samotné nosenie prsteňov. Dnes sú najpopulárnejšími kameňmi zirkóny, smaragdy, rubíny a samozrejme diamanty.

A že sú drahé kamene v prsteni zbytočnosť, ktorá po čase aj tak vypadne a na vašom prsteni tak bude vidno, že mu niečo chýba? Vyberte si preto kvalitné klenotníctvo, ktoré vám dá doživotnú záruku na vypadnutie drahého kameňa. Ak by k vypadnutiu predsa len došlo, bezplatne vám osadia nový.

Zdroj obrázka: Autor: Chiociolla / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.