Obuvníctvo: Je tomuto remeslu koniec?

Remeslo má zlaté dno alebo aspoň sa to hovorí. Čo také obuvníctvo, má to v dnešnej dobe ešte význam alebo už to má nadobro zrátané a je tomuto remeslu koniec?

sandals 1200x800

V dnešnej dobe rýchleho pokroku a konzumného štýlu života sa zdá, že majú klasické remeslá ako obuvníctvo, čo robiť, aby ich nepostihol zánik zo dňa na deň. Veď priznajme si fakt, že konkurovať gigantom v produkcii tenisiek a obuvi ako sú Nike, Adidas apod. je neľahkou úlohou. Tradičné obuvníctvo sa musí navyše popasovať aj s problematikou ceny, kedy sa viac ako klasická ručná práca cení práve výroba za nízke náklady.

Samozrejme situácia nie je iba čierna alebo biela a aj dnes sa ešte nájdu módne kúsky, ktoré si zaslúžia Vašu zvýšenú pozornosť. Práve pri nich vyniká zručná ručná práca obuvníkov a aj za prijateľné ceny.

Napríklad také členkové poltopánky u dám sa stále tešia zvyšujúcej sa popularite a to najmä pri čoraz väčších teplotách pre svoj komfort. Rôzne strihy, farby a prevedenia dávajú týmto topánkam tú pravú iskru ženskosti, ktorá práve pri teniskách zaniká.

A čo taká klasika, ktorá nikdy neomrzí ako sú dámske lodičky? Tento typ obuvi by nemal rozhodne chýbať v šatníku žiadnej ženy. Navyše práve pri tomto type obuvi dobre vynikne zručná práca majstrov remesla. Spoznáte to najmä v opätku a prevedeniu jednotlivých strihov. Dnes sa dá vyberať zo širokej palety lodičiek a tak si každá žena dokáže vybrať tie pravé pre seba.

Rovnako ani páni by nemali zabúdať na to, čo nosia na nohách. Značkové topánky zanechajú vždy dobrý dojem, či sa už jedná o pracovný pohovor, svadbu alebo iné príležitosti. Nie nadarmo sa vraví, že chlapca spoznáš podľa tenisiek a muža podľa topánok. Pri topánkach treba hlavne dbať na to, aby sedeli ako uliate na Vaše nohy.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí idú po kvalite, jedinečnosti a chcete podporiť jedno z klasických remesiel tohto sveta, tak určite kupujte u tradičných obuvníkov. Týmto krokom skrátka neurobíte krok vedľa a ešte podporíte aj tradíciu a to sa už oplatí. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.