Vytlačiť túto stránku

Postava „krv a mlieko“

Napísal femme 12. január 2018

Ak patríte do kategórie, ktorá spĺňa vyššie pomenovanie, nemusíte zúfať, ale tešiť sa z toho, že nie ste len ramienko na dámske šaty do skrine, a využiť svoje prednosti vhodným strihom a výberom šiat.

plus size 18

Ponúkame vám tri  tipy, pomocou ktorých sa budete zaručene cítiť lepšie. Začať s predsavzatím, že začnete s drastickou diétou a pravidelným cvičením, nie je vždy reálne. Samozrejme, treba začať spevňovať postavu, aby ste sa cítili sebavedome, napriek pár kilám navyše, keď sa vyzlečiete napríklad do spodnej bielizne či plaviek. Rovnako začať sa zdravšie stravovať nie je na škodu. Ale práve v tomto medziobdobí a aj neskôr,  pomôžu úpravy v šatníku. 

1. Základ tvorí vhodná spodná bielizeň – podprsenka, spodné nohavičky, pančuchové nohavičky.

2. Vhodne zvolený strih, materiál a farby robia zázraky, na každej postave.

3. Doplnky dokážu odpútať od nedostatkov.

Spodná bielizeň – podprsenka

- Vybrať skutočne správnu veľkosť - tu nestačí, treba si uvedomiť, že musí sadnúť dokonale. Odborne vyškolený personál vám s tým pomôže. Premerať veľkosť je dôležité každých 6-12 mesiacov. Veľkostné číslo ovplyvňuje puberta, tehotenstvo, kojenie, menopauza, zmena váhy, antikoncepcia a rôzne lieky...

- Kvalitný materiál - na podprsenke netreba šetriť za každú cenu. Treba si uvedomiť, že ju máte na svojom tele celý deň, a preto nie je jedno aké materiály sú použité a ako bola farbená.

- Rôzne podprsenky na rôzne príležitosti - na šport si vyberte športovú podprsenku, ktorá je na zvýšený výkon navrhnutá a nechoďte cvičiť v tej, ktorú nosíte celý deň v práci.

- Špeciálne riešenia – podprsenka, ktorá poprsie opticky zväčší prípadne zmenší.

- Majte na pamäti, že biela spodná bielizeň je síce univerzálna, ale často presvitá pod farebným topom, rovnako aj pod bielym. Preto majte vždy v zásobe, telovú, prípadne svetloružovú, holubaco šedú. Potom už je na vašom vkuse.

- Hladké podprsenky bez čipiek, lepšie tvarujú poprsie a výstrih, súčasne nekopírujú čipku pod hladkým a tenkým materiálom.

- Dobre držia podprsenky bez ramienok so spevneným spodným okrajom.

- Dámy s väčším poprsím uprednostnia širšie ramienka, aby sa nezarezávali do ramien.

Spodná bielizeň – nohavičky

-       Nohavičky s vyšším pásom sú ideálne pre kyprejšie postavy. Ideálnym zložením môže byť 100% bavlna alebo z bavlny by mala minimálne tá časť, ktorá prichádza do kontaktu s intímnymi partiami. Pri slávnostnej róbe môžete zvoliť aj elastické, ktoré skryjú nežiadúce kilogramy.

-       Pančuchové nohavičky v tmavých  odtieňoch a matných materiálov.

Výber textílie, farby  a strihov

-       Štruktúra látky dokáže zakryť drobné nedostatky na postave. Preto zvoľte matný materiál, látka s leskom (hodváb, satén, brokát, zamat) pridáva na objeme. Lesk si doprajte v doplnkoch (šatka, opasok, kabelka).

-       Zelená, hnedá, modrá a čierna zoštíhľujú, pozor na béžovú a sivú, nie každej nositeľke svedčia. Nevyhýbajte sa ani výrazných farieb v tmavších odtieňoch (červena, petrolejová  a okrová) ak idú k vašej farbe pleti.

-       Kombinujte maximálne štyri farby, uprednostnite outfit s odtieňmi zo základnej farby a inú farbu zvoľte na doplnkoch. Opatrne so vzormi, nechajte sa inšpirovať na modeloch pre moletky v predajniach.

-       Šaty  spoja silhuetu, osvedčené sú zavinovacie šaty s výstrihov V, ktorých môžete mať niekoľko druhov(rôzne farby a materiály, vzorované).

-       Objemnejšiu hornú časť postavy „zamaskujete“ dlhšou voľnejšou blúzkou, „pánskou“ košeľou, sakom v kombinácii s úzkymi nohavicami.

-       Bruško opticky skryjete sakom, alebo svetrom cez šaty.

-       Veľké poprsie, rovný pás a tenké nohy – šaty do strihu A, rovné nevypasované šaty a sukňa nad kolená.

-       Veľké boky, silné stehná – šaty s kruhovou sukňou, širšie nohavice námorníckeho strihu, rovný strih nohavíc alebo džínsov v kombinácii s dlhšou košeľou. 

Doplnky

-       Pestrý šál alebo štóla dotvorí jednofarebný model, či bielu blúzku s jednofarebnými nohavicami.

-       Dlhá retiazka alebo šnúra perál predĺži trup postavy. Dámy s plným hrudníkom nosia kratšie retiazky. Na krátky krk si nedávajte chokery.

-       Ak potrebujete vytvoriť ilúziu úzkeho pásu na postave, použite širší opasok.

-       Kabelky majú byť primerane veľké k postave, príliš  objemné pridávajú na objeme a miniatúrne kabelky k širšej siluete sú neproporčné.

-       Obuv na opätkoch je lichotivá  k postave, opticky modeluje lýtko a postavu núti chodiť vystretú. Šesťcentimetrový podpätok je vhodný na ihličky aj na širšie opätky. Vhodné sú klasické lodičky, mokasíny  a poltopánky na stredne vysokých opätkoch.