Zaujímavé recepty pre novú generáciu grilov

Grilovanie znamená viac, než len kus mäsa na rošte. Znamená zážitky, spomienky, spájanie priateľov a rodiny, ktorá zdieľa svoju spoločnú lásku k dobrému jedlu.

ŠALÁT s grilovaným avokádom a ringlotami
Počet porcií: 2, doba prípravy: 25 minút

P O T R E B U J E T E: 3 ringloty, 2 pevnejšie avokáda, vanička rukoly, olivový olej, 80 g nastrúhaného parmezánu, soľ, čerstvo mleté korenie, Hellmann’s omáčka Brava

1 125 2017

P O S T U P:
1) Opatrne rozkrojíme a vykôstkujeme ringloty a avokáda, zbavíme šupiek a rozpolíme. Potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
2) V zakrytom grile grilujeme asi 2 minúty z každej strany alebo pokiaľ nie sú ringloty a avokáda pekne opečené.
3) Nakrájame avokáda na plátky a spolu s ringlotami položíme na rukolu. Podávame s omáčkou Hellmann’s Brava a posypané hoblinkami parmezánu.

JARNÉ ROLKY  s krevetami, kuracím alebo bravčovým mäsom
Porcie: 4
Náročnosť prípravy: priemerná
Čas prípravy: 30-40 minút
Dodatočná príprava: žiadna
Čas grilovania: 10-15 minút
Teplota grilovania: 200°C
Grilovacia metóda: na priamom ohni
Kuchynské náradie: Weber® GBS™ Wok

P O T R E B U J E T E:
400 g kreviet, kuracích pŕs alebo bravčovej sviečkovej-panenskej, 300 g póru, 300 g mrkvy, 300 g cukety, 300 g húb, 2 strúčiky cesnaku, 40 g zázvoru, 2 vajíčka, 20 polievkových lyžíc arašidového oleja, 1 čili paprička, 2 polievkové lyžice sójovej omáčky, 24 ks obalu na jarné rolky

2 125 2017.

Predpríprava v kuchyni:
1) Náplň do roliek si pripravíme nakrájaním kreviet, kuracieho alebo bravčového mäsa na plátky alebo kocky. Ak krevety nie sú príliš veľké, necháme ich v pôvodnom stave. Potom umyjeme pór, mrkvu, cuketu a huby. Očistíme mrkvu, cesnak a zázvor. Nakrájame všetku zeleninu a nasekáme cesnak a zázvor nadrobno.
2) V nádobe si rozšľaháme vajíčka a odložíme ich na neskôr.

P O S T U P grilovania:
1) Pripravme si gril na použitie na priamom ohni a predhrejme ho na približne 200 °C. Položíme wok na rošt typu GBS™ a predhrievame ho.
2) Zahrejme 2 polievkové lyžice arašidového oleja vo woku a narýchlo opečieme mäso a krevety, odstránime z ohňa a pridáme do woku trochu oleja. Pridáme zeleninu a pečieme 4-5 minút. Minútu pred upečením pridáme cesnak, zázvor a čili papričku. Dochutíme paprikou a pridáme sójovú omáčku.
3) Nepoužijeme priveľa sójovej omáčky, pretože naša špecialita bude mať príliš riedku konzistenciu.
Jarné rolky zložíme. Umiestnime 2 obaly na seba a potrieme okraje vajíčkom. Zložíme zvislé okraje, potom potrieme horné a dolné okraje a zrolujeme. Potrieme rolky olejom.
4) Grilujeme rolky na priamom ohni pri teplote 200 °C na všetkých troch stranách, pokým nezískajú odtlačky od roštu. Podávame s domácou čili omáčkou.

PITA s grilovaným kuracím mäsom

P O T R E B U J E T E: 4 kusy arabských chlebových placiek Penam Pita Bread, 400 g kuracích pŕs , 50 g šunky Prosciutto, 1 jarná cibuľka , 1 šalotka, chilli paprička, soľ, mleté čierne korenie

Suroviny na dressing:
2 PL majonéza Hellmann's
2 PL kečupu
1 PL červeného vína
1-2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté biele korenie, tymian, rozmarín

3 125 2017.

P O S T U P:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a grilujeme na tácke na grilovanie. Medzitým si na menšie kúsky nakrájame prosciutto, jarnú cibuľku, šalotku a chilli papričku a keď je mäso takmer hotové, pridáme na tácku a necháme krátko grilovať.
Na dresing: zmiešame majonézu, kečup, prelisovaný cesnak, červené víno a dochutíme soľou, korením a čerstvými bylinkami.
Pita placky krátko grilujeme z oboch strán, prepolíme a pomocou noža otvoríme. Vzniknutú kapsu naplníme mäsovou zmesou a ľahko prelejeme dresingom.

GRILOVANÉ TOASTY s jablkovým pyré

P O T R E B U J E T E:  toastový chlieb Penam Super sandwitch, jablkové pyré, škorica, 2 citróny, vanilkový puding, šľahačka

4 125 2017.

P O S T U P:
Olúpané a nakrájané jablká udusíme v pol litri vody domäkka. Potom ich rozmixujeme, pridáme cukor, šťavu z citrónov a vanilkový puding. Povaríme asi dve minúty. Toasty krátko ugrilujeme, naplníme jablkovým pyré, posypeme škoricou a dochutíme so šľahačkou.

Extra tip:
Namiesto jablkového pyré môžeme nakrájať na plátky jablká, krátko ich ugrilovať a hotové posypať škoricovým cukrom. Podávame na grilovanom plátku toastového chleba, ozdobené kôpkou vanilkovej zmrzliny.

TIP: Grily Weber Genesis

Keď v roku 1985 uzrel prvý gril Weber Genesis svetlo sveta, úplne pretransformoval trh a spustil revolúciu medzi plynovými grilmi. Teraz je pripravený urobiť to znova – posunúť grilovanie na ďalšiu úroveň s modelom Genesis II. Genesis II nie je len zdokonalenie ikonického plynového grilu Weber – je to úplná revolúcia! Revolúcia založená na inováciách a rokoch skúseností. 

Horáky podľa vášho výberu

Modely so série Genesis II ponúkajú tri, štyri alebo šesť horákov. S modelom s tromi horákmi máte perfektné riešenie pre váš balkón alebo malú terasu – a to nielen kvôli sklápaciemu bočnému stolíku, ktorý vám ušetrí veľa miesta. Na druhej strane model so šiestimi horákmi vám poskytne toľko priestoru na grilovanie, koľko by ste potrebovali, keby ste grilovali pre celú ulicu.

Najsilnejšia hnacia sila

Všetky grily Weber Genesis II sú vybavené rovnakými základnými prvkami a funkciami. Napríklad vysoko výkonným grilovacím systémom GS4, ktorý je onou hnacou silou, čo umožnila vznik tejto série grilov. Okrem toho sú všetky pripravené pre termosondu iGrill3, ktorá umožní monitorovať teplotu až 4 pokrmov a poznať presný okamih, kedy vaše jedlo dosiahne ideálnu teplotu. A navyše svoj výtvor odfotiť a priamo zdieľať s inými nadšencami grilovania.

Takže, privítajte, prosím, novú generáciu plynových grilov: Weber Genesis. Sú navrhnuté pre akýkoľvek životný štýl – a pre uľahčenie vášho života. Sú tu, aby nás spájali pri grilovaní a aby sme s ich pomocou vytvorili skvelé jedlo a krásne  spomienky na príjemné spoločné chvíle. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.