Recepty z bielej čokolády

Zaspomínajte si na končiace leto s chutnými dezertami, kde hlavnú úlohu zohrávajú biela čokoláda, ovocie a orechy. Zamaškrťte si na Torte z bielej čokolády s ovocím, Zákuskoch s vlašskými orechami a Ovsených sušienkach s čučoriedkami.

Torta z bielej čokolády s jahodami

P O T R E B U J E T E: 250 g rastlinnej tukovej nátierky, 250 g kryštálového cukru, 4 stredne veľké vajcia, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 vanilkový struk, 250 g hladkej múky + 1 lyžička prášku na pečenia, 100 g nastrúhanej bielej čokolády

Krém: 300 ml smotany, pár kvapiek vanilkového extraktu / vanilkového struku, 2 lyžice práškového cukru
Ovocie na dozdobenie: 500 g jahôd, 20 g čučoriedok, pár lístkov mäty

biela cokolada1 1000x626

P O S T U P:
Najprv vyšľaháme heru s kryštálovým cukrom do hladka. Za stáleho miešania pridávame vajcia a extrakt z vanilky. Prisypeme múku a nakoniec nastrúhanú bielu čokoládu.
Hotovú zmes rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 20 cm a vložíme ich do rúry predhriatej na 180 °C (160 °C teplovzdušná) a pečieme približne 35 minút. Hotové korpusy necháme vychladnúť.
Potom si pripravíme krém. Vyšľaháme smotanu, pridáme trochu vanilky a práškového cukru a všetko poriadne premiešame.
Približne jednou tretinou krému potrieme povrch prvého korpusu a prilepíme k nemu druhý. Opatrne roztrieme po povrchu, a ak budeme chcieť, môžeme krémom naplniť vrecúško na zdobenie a vrch torty s jeho pomocou dozdobiť.
Nakoniec na vrchu rozmiestime jahody, čučoriedky a lístky mäty.

Zákusky z bielej čokolády s vlašskými orechami

P O T R E B U J E T E: 50 g masla, 50 g krupicového cukru, 1ČL vanilkovej esencie, 2 stredne veľké vajcia, 100 g samokysnúcej múky, 200 g nahrubo nasekanej bielej čokolády, 100 g posekaných vlašských orechov, 

Krém: 200 g bielej čokolády, 50 g posekaných orechov na ozdobenie

torta 1909

P O S T U P:
Rúru predhrejte na 160°CPlynová rúra na stupeň 3). Hlboký štvorcový plech vymažte maslom.Položte naň papier na pečenie a odložte bokom..
Maslo, cukor a vanilkovú esenciu šľahajte v mise metličkou alebo elektrickým šľahačom, kým nebude svetlá krémová. Postupne po jednom pridávajte vajcia, po každom dobre vyšľahajte. Pomaly pridávajte múku, čokoládu a nakoniec nasekané orechy.
Cesto vylejte na plech  a povrch vyhľaďte. Pečte 30-35 minút. Nechajte na plechu chladnúť 10 minút a potom zákusok dajte na plechovú mriežku na úplné vychladnitie.
Bielu čokoládu na krém roztopte v ohňozdornej mise položenej na hrniec s vriacou vodou a miešajte, kým nebude krémová a lesklá. Natrite ju na vychladnutý zákusok. Nechajte  odležať a potom ozdobte nasekanými orechmi a pokrájajte na 9 štvorcov.

Ovsené sušienky s čučoriedkami a bielou čokoládou

P O T R E B U J E T E: 115 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť, 225 g hnedého cukru, 1/2 čajové lyžičky vanilkového extraktu, 1 stredné vajce, 150 g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky sódy, 100 g ovsených vločiek, 150 g sušených alebo čerstvých čučoriedok

Dozdobenie: 100 g bielej čokolády

biela cokolada2 1000x687

P O S T U P:
Vyšľaháme si heru s hnedým cukrom, vanilkou a vajcom do hladka.
Zmiešame si múku, jedlú sódu a ovsené vločky.
Všetky ingrediencie spojíme a pridáme čučoriedky.
Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice zmes poukladáme na plech. Pečieme 12 - 15 minút (dozlatista) v rúre predhriatej na 200 °C (teplovzdušná na 180 °C). Po upečení necháme sušienky vychladnúť.
Na záver sušienky ozdobíme bielou čokoládou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.