Lahodné letné recepty

Netradičné a osviežujúce recepty, ktorými prekvapíte každú návštevu. Vyskúšajte studenú jahodovú polievku, šalát s jahodami a kuracím mäsom, letný dezert s ružovým sektom a čučoriedkové cappuccino.

Jahodová polievka so sektom
P O T R E B U J E T E: 500 g čerstvých jahôd, ½ citrónu, 150-200 g cukru, 500 ml ružový sekt Hubert Grand rosé

1508 1 16

P O S T U P: Jahody umyjeme, necháme osušiť a pretlačenú zmes zmiešame s cukrom, vodou, sektom a podľa chuti s trochou citrónovej šťavy. Podávame dostatočne studené.

Šalát s jahodami a kuracím mäsom
P O T R E B U J E T E: kuracie prsia 1ks, 3 lyžIce Olivového oleja, 2 lyžica horčice, soľ, čierne korenie, ½ citróna
Ešte potrebujete: hrsť čerstvých jahôd, Mix šalátových listov, Balsamico, hrubozrnná soľ, syr feta

1508 2 16

P O S T U P: V uzatvárateľnom pohári zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pohár dobre uzavrieme a pretrepeme. Umyté kuracie prsia obalíme v marináde a necháme v chladničke odpočívať min. 20 minút.
Grilujeme na rozpálenom grile, kým sa na mäse nevytvoria prúžky a je na dotyk pevné.
Medzitým vo väčšej miske zmiešame šalátové listy, nakrájané jahody a feta syr. Na vrch pridáme grilované kuracie prsia nakrájané na plátky, osolíme hrubozrnnou soľou a pokvapkáme balsamicom. Podávame s ružovým sektom Hubert Grand rosé.
Zdroj: beautifood.sk

Letný dezert s ružovým sektom
P O T R E B U J E T E: vanilková zmrzlina, hrsť mätových lístkov, čerstvé čučoriedky alebo maliny, pusinky 2ks, ružový sekt Hubert Grand rosé

1508 3 16

P O S T U P : Do vínového pohára postupne vrstvíme kopček zmrzliny, čučoriedky (alebo maliny) a lístky mäty. Takto pripravený pohár zalejeme do 1/3 ružovým sektom. Dozdobíme pusinkou a lístkom mäty. Konzumujeme ihneď.
Zdroj: beautifood.sk

Letné čučoriedkové „cappuccino“
P O T R E B U J E T E: 500 g čerstvých čučoriedok, 200 g mrazených čučoriedok, šťavu z 1 čerstvého citrónu, 40 g jemno nastrúhaného zázvoru, listy mäty, 110 g cukru, 100 ml vody, 6 vaječných bielkov, 300 ml cukrového roztoku (voda zvarená s cukrom)

1508 4 16

P O S T U P: Do mixéru vložíte čučoriedky (necháte si za hrsť čerstvých čučoriedok na penu), mätové lístky a cukrový sirup. Prilejete šťavu z citrónu a zázvor. Všetko dobre opäť rozmixujete a precedíte cez sitko. Necháte poriadne vychladiť.
Medzitým si ponorným mixérom rozmixujete čučoriedky s cukrom podľa chuti, pridáte bielka a elektrickým šľahačom mixujete tuhý sneh z bielkov. Cappuccino podávate ozdobené s čučoriedkovou penou.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.