Doprajte si doma chuť Stredomoria

S blížiacim sa slnečným obdobím je varenie oveľa zábavnejšie, pretože v záhradkách začínajú rásť najrôznejšie bylinky a dozrieva zelenina. Chutné šaláty potešia vaše oči i váš žalúdok a v neposlednom rade aj celý organizmus.

Máte radi chutné a ľahké pokrmy? Potom si v nasledujúcich riadkoch prídete na svoje!

Bruschetta so sardinkami

P O T R E B U J E T E: bageta (plátky chleba), 30 ml olivového oleja, 1 balenie Podravka krájaných paradajok (390 g), 50 g rukoly, 3 konzervy Eva jadranských sardiniek v rastlinnom oleji (3 x 115 g), 3 čajové lyžičky kapár, 3 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať,
soľ, čierne korenie.

P O S T U P:
Bagetu nakrájame na plátky a jemne osmažíme. Pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme
2 lyžičky krájaných paradajok, 2-3 lístky rukoly a sardinky. Pridáme niekoľko kapár a polejeme zmesou z nasekanej petržlenovej vňate, prelisovaného cesnaku a olivového oleja. Ochutíme soľou a korením.

Panzanella – osviežujúca polievka

P O T R E B U J E T E: 390 g Podravka krájaných paradajok s bazalkou a oreganom, 1 zelená paprika (100 g), 1 menšia uhorka (100 g), 1 cibuľa (60 g), 1 strúčik cesnaku, 1 lyžica vínneho octu, 3 lyžice extra panenského olivového oleja, 200 ml Podravka pasírovaných paradajok, 6 čiernych olív, 1 lyžica kapár, 2 lyžice malých lístkov bazalky, opečené kocky chleba.

P O S T U P:
Do mixéra vložíme krájané paradajky, nakrájanú zelenú papriku, nakrájanú ošúpanú uhorku, cibuľu, cesnak, ocot, olivový olej, pasírované paradajky a všetko dôkladne rozmixujeme. Na zriedenie pridáme vodu (približne 400 ml). Podľa potreby osolíme a okoreníme. Pred podávaním vychladíme v chladničke.
Podávanie: podávame s nakrájanými olivami, kaparami, lístkami bazalky a na sucho opečenými kockami chleba.
Tip: na zintenzívnenie chuti môžete kapary rozmixovať priamo so zeleninou alebo pridať chilli papričky.

Calvo, prémiová značka na trhu s tuniakmi v konzerve, ponúka perfektný spôsob, ako pripraviť ľahké a zároveň zdravé jedlo ideálne pre letné obdobie. Jednoduché recepty chutných šalátov sú hotové behom chvíľky a potešia nielen tých, ktorí sa rozhodli schudnúť do plaviek. Nutričnú vyváženosť pokrmov ocenia milovníci športu, zdravého stravovania aj kuchári vo svojej letnej kuchyni.

Šalátová filharmónia

P O T R E B U J E T E: 1 filé z Calvo tuniaka vo vlastnej šťave v skle , 3 hlávky rôznych druhov šalátov - napr. hlávkový, lollo rosso a rímsky, 1 menšia mladá cuketa, 1 červená cibuľa, 3 vajcia, 2 krajce celozrnného alebo iného chleba

P O S T U P:
Šalátovú oázu pripravíte za pár minút. Zo všetkých troch hlávok šalátov odstráňte staršie tuhé listy, zvyšok rozdeľte, dobre umyte, natrhajte na kúsky a nechajte osušiť. Opracovať je potrebné aj cuketu - ošúpte, nakrájajte na kocky, osoľte a nechajte odležať, potom ju na olivovom oleji dozlatista opečte. V oleji po cukete rovno opečte na kocky nakrájaný chlieb. Natrhané šaláty s cibuľou nakrájanou na kolieska nasypte do misy a zalejte klasickou zálievkou z našľahaného oleja s vínnym octom, cukrom, soľou a korením. Takmer hotový šalát posypte cuketovými oškvarkami a opečenými krutónmi, obložte odkvapkaným tuniakom a strateným vajcom.

Zeleninový šalát s tuniakom posypaný pistáciami

P O T R E B U J E T E: 3x80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji, 1 brokolica, 4 výhonky zelenej špargle, 4 mrkvy, 100 g pistácií, soľ, olivový olej

P O S T U P:
Nebude to vôbec zložité. Očistite brokolicu, zbavte ju stoniek a ponechajte len hlavičky, podobne spracujte aj špargľu - napríklad pomocou škrabky na zemiaky - ošúpte ju zhruba do tretiny výhonku (stopky). Ošúpanú mrkvu pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky. Všetky tri ingrediencie vhoďte do vriacej osolenej vody a varte 6 minút, zalejte studenou vodou a potom sceďte. Následne môžete zeleninu vložiť do misy a premiešať s odkvapkaným tuniakom a celé pokvapkať olivovým olejom. Nakoniec posypte nadrveným pistáciami.

TIP: Zatúžili ste po vôni levandule, nekonečných vinohradoch a skvelom víne? Presne do oblasti Provensálska sa môžete vydať so sezónnou novinkou od Krále Sýrů. Lahodný Král Sýrů Provensálské bylinky čaká na letné degustácie!
Úplne nový Král Sýrů Provensálské bylinky je po piatich rokoch prvý hermelín kombinovaný s výnimočnými voňavými bylinkami. Zmes so základom rozmarínu, bazalky, oregana a tymianu vytvára so syrom dokonalú súhru.
Hermelín odporúčame párovať s čerstvými alebo sušenými rajčinami, praženými mandľami a olivami. Ideálnu kombináciu vytvoríte s červenými vínami s plnou ovocnou chuťou, napríklad Syrahom.

gramáž: 120 g, cena: 1,39€
Náš syrový tip: Krájanie chce ten správny grif. Krále Syrů si najlepšie vychutnáte, ak ho nakrájate na trojuholníčky. Každý kúsok bude rovnako vyvážený, okúsite tak krémové cesto, ako aj okraj syra s ušľachtilou bielou plesňou a s korením.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.