Valentínske domáce cukrovinky

Napísal Dr.Oetker 02. február 2016

Opäť tu máme príležitosť prekvapiť chutnými sladkými dobrotami našich najbližších, ktorí sú nám určite aj najdrahší.


Parížske čokoládové srdce s brusnicami a malinami

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba chladenia: 3 hodiny, najlepšie cez noc

P O T R E B U J E T E:

Na krém: 1 balenie krému z Parížskej torty Dr.Oetker, 400 – 500 ml smotany na šľahanie

Na cesto: 1 balenie korpusu z Parížskej torty Dr.Oetker, 260 ml vody, 30 ml oleja, 1 – 2 vajcia

Na potretie a posypanie: zavarené brusnice (hmotnosť 200 g), 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (Ø 22 – 24 cm)



P O S T U P:
1. Na prípravu krému prevaríme obsah so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky.
2. Na prípravu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr.Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C, teplovzdušná rúra: 130 °C, plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Po upečení necháme korpus vychladnúť a raz pozdĺžne rozrežeme. Na spodnú časť korpusu rozotrieme brusnice.
4. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Polovicu krému nanesieme na brusnice, uhladíme a prikryjeme vrchným dielom korpusu. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu torty vytvoríme nožom ryhovaný vzor a posypeme kakaom. Tortu uložíme do chladničky.


Sladký sendvič z lásky

P O T R E B U J E T E:

Na cesto: 4 vajcia,1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker , 100 g práškového cukru , 100 ml oleja , 100 ml mlieka, 160 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 200 ml studeného mlieka , 2 – 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 6 čerstvých veľkých jahôd (z toho 2 na ozdobu)

Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), papier na pečenie, cukrárske vrecko

P O S T U P:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s vanilínovým cukrom a práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Striedavo pridávame olej, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi.
2. Hladké cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a  uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

3. Po upečení vyklopíme korpus na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sme korpus piekli, stiahneme a korpus necháme vychladnúť.
4. Z cesta formičkou alebo nožom povykrajujeme 12 – 14 srdiečok.
5. Krémovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Polovicu náplne nastriekame cukrárskym vreckom na polovicu srdiečok. Druhú polovicu srdiečkových korpusov priklopíme na nastriekanú náplň ako sendvič.
6. Štyri jahody nakrájame na veľmi malé kúsky a ručne vmiešame do zvyšnej náplne. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka so širokou trubičkou (aby prešiel krém s jahodami) a srdiečkové sendviče náplňou ozdobíme.
7. Dve jahody, ktoré sme si ponechali bokom na ozdobu, nakrájame na plátky a ozdobíme nimi sendviče. Uchovávame v chlade.

TIP: Odporúčame vyskúšať aj sladké sendviče s Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker a s banánom.



Múčniková bonboniéra

Stupeň obťažnosti: 1 bábovka, doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

P O T R E B U J E T E:

Na cesto: 250 g zmäknutého masla, 170 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 1 PL rumu, 120 g hladkej múky, 1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker, 2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker, 100 g nastrúhaných mandlí, 5 bielkov

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker, 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie (20 x 30 cm), elektrický ručný šľahač, formičku na vykrajovanie v tvare srdca


 

P O S T U P:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
2. Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 220 °C, teplovzdušná rúra: 200 °C, plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)

3. Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým nespotrebujeme všetko cesto.
4. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
6. Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.