Smoothies od šéfkuchára

Tri zdravé recepty od šéfkuchára Grand Hotela Kempinski High Tatras Tomáša Tejbusa, ktorý pripravil zdravé drinky – na svieže chudnutie, na prechladnutie a na dobitie bateriek...


Rýchle dobitie bateriek: Hrozno – broskyňa – žltý melon

Tento drink (smoothie) je skvelou energetickou bombou, keď cítime, že nám dochádzaju sily pri práci alebo inej namáhavej činnosti. Žltý melón obsahuje veľa vody, zyšuje sústredenosť a uvoľňuje nervový systém. Hroznový cukor sa uvoľňuje do krvy postupne a udržiava nás v dobrej energetickej kondicii,hrozno má  zároveň  omladzujúce účinky.Broskyňa podporuje činnosť mozgu, odstráňuje únavu a slabosť, dokonca zlepšuje náladu.


Cítim že na mňa lezie prechladnutie? : Zázvor – mäta – citrón a horský lesný med

Z nasledovnej kombinácie dokážeme doslova vyčarovať elixir proti nachladnutiu či chrípke. Zázvor známi aj ako ďumbier, má antibiotické účinky a zároveň obsahuje látky, ktoré vám prehrejú celé telo. Mäta podporuje imunitný system, ma antiseptické účinky a odstraňuje bolesti končatín a kĺbov. Citrón je samozrejme obrovským zdrojom vitamin C a med je velmi silný proti tvorbe infekcií. Takáto teplá limonáda je skvelým spoločníkom počas dlhých jesenných večerov, osvieži, zahreje a postará sa o pevné zdravie.

 

Svieže chudnutie s ananásom, grepfruitom a limetkou:

Skvelý fresh džús, ktorý nám dokonca pomôže pri našej snahe stratiť zopár kíl. Ananás podporuje trávenie a čistí tráviaci trakt, navyše podporuje trávenie bielkovín. Grepfruit pomáha správnemu nastaveniu metabolizmu a má nízky obsah cukru a zároveň podporuje obranyschopnosť organizmu. Limetka nam počas chudnutia doplni vitamin C a príjemne osvieži.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.