Sladké pečenie s Tofu II.

Tofu na sladko? A prečo nie. Aj v lete je čas na maškrtenie. Spestriete si svoj jedálniček sladkými a chutnými „mňamkami“ z tofu.


Tofu je efektívnym zdrojom bielkovín, obsahuje vysoký podiel vápnika a železa a najmä je bez cholesterolu. Život má veľa chutí, tak okúste jednu z nich!


Nepečená torta s ovocím a tofu

P O T R E B U J E T E: 2 balenia piškót, 1 kyslá smotana (sójová smotana), 1 vanilkový cukor, 2x 180g biele tofu Lunter, 2x probiotický jogurt, 400g lesné ovocie, kakao na ozdobenie


 


P O S T U P:

1. Poukladajte jednu vrstvu balenia piškót do formy na pečenie primeranej veľkosti .

2. Zmixujte tofu, kyslú smotanu a jogurty zmiešané s vanilkovým cukrom na krémovú hmotu a rozotrite jej polovicu na piškóty.

3. Pridajte rovnomernú vrstvu lesného ovocia na celú plochu a celý postup opakujte.

4. Tortu na záver ozdobte kakaom a ovocím, ktoré vám ostalo.


Čokoládová nepečená torta s tofu

P O T R E B U J E T E: 200g cereálne keksy, 250g čokolády na varenie, 2x 180g tofu biele Lunter, 150g hnedého cukru, 3- 4 lyžice oleja
 

P O S T U P:

1. Rozdrvte cereálne keksy na malé kúsky (dajte ich napríklad do mikroténového sáčku a rozdrvte ich tĺčikom), zmiešajte s olejom a rovnomerne nimi vyplňte tortovú formu. Nezabudnite vytvarovať aj okraj, aby ste mali do čoho vložiť náplň.

2. Náplň je mix čokolády, tofu a hnedého cukru. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, tofu rozmixujte v mixéri a zmiešajte dokopy s hnedým cukrom.

3. Pripravenú náplň rozotrite na podklad z keksov a dajte na 8 hodín do chladničky stuhnúť.

4. Po vybratí z chladničky ozdobte tortu roztopenou čokoládou a drobným ovocím. Polevu nemusíte rozotierať ako na klasických tortách dohladka – kombinácia ležérnosti a kontrastného ovocia jej dodajú čaro vidieka.


Náš tip: Balsam Tonic

6cl tatra Balsam Sweet Liquer

1,5 dl Tonic

Podávame v štýlovom pohári na long drinky alebo v pohári na biele víno.

Dekorácia: mesiačik citrónu, lesné ovocie

 
Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.