BBQ menu II.

Objavte nové chute Kuby, ktoré v lete istotne nesklamú. Netradičné drinky si môžete vychutnať pred podávaním nových receptov na chrumkavé burgery.


Cheese & Bacon (Syr a slanina) burger
(1 porcia)

P O T R E B U J E T E: 130 g mletého hovädzieho mäsa, 1 lyžica oleja, 2 plátky slaniny, 1 plátok tvrdého syra, 1 veľká celozrnná žemľa, 2 plátky paradajky, kúsok šalátovej uhorky, 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's, soľ, čierne korenie

P O S T U P: Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril vložíme mäso a pečieme z každej strany približne 3-4 minúty (otáčame len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočinúť a potom z oboch strán osolíme.
Žemľu rozkrojíme napoly a na grile obe polovice opečieme. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na gril vložíme plátky slaniny, opečieme ich dochrumkava.
Na spodný diel natrieme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, poukladáme plátky paradajok, na rezance nakrájanú uhorku, druhú lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, opečené mäso, opečenú slaninu a priklopíme žemľou s rozpusteným syrom.

EL PRESIDENTE

P O S T U P:  V miešacom pohári na kockách ľadu spojte 4 cl ultraprémiového rumu Havana Club Selección de Maestros, 2 cl Dolin Dry (Noilly Prat dry), 1 cl Cointreau, 3 streky grenadíny a drink cez barové sitko prelejte do namrazeného kokteilového pohára. Ozdobte kokteilovou čerešňou alebo špirálkou pomarančovej kôry a už len uvoľnene sŕkajte ako pravý štátnik!


Portobello burger
(1 porcia)

P O T R E B U J E T E: 1 hlavička šampiňónu portobello (alebo normálneho šampiňónu), soľ, čierne korenie, tymian, 1 lyžica olivového oleja, 1 veľká tmavá celozrnná žemľa, hrsť rukoly, 1 paprička kozí roh (alebo chilli paprička), ½ červenej cibule, 1 lyžica tatárskej omáčky Hellmann 's

P O S T U P: Olivový olej zmiešame s tymianom, pridáme soľ a korenie. Portobello potrieme zmesou z olivového oleja a položíme na gril, tak aby bolo vidieť rebrovanie. Grilujeme zhruba 20 minút. Potom otočíme a grilujeme ďalších 5 minút.
Žemľu rozkrojíme napoly a na grile otoustujeme z oboch strán dochrumkava. Na gril dáme na 5-10 minút aj kozí roh (chilli papričku) pre zvýraznenie chuti.
Na spodnú časť žemle dáme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann's, rukolu, opečený šampiňón, pridáme nasekanú cibuľku, opečenú papričku a vrchnú stranu opečenej žemle.


Očarte ženu svojho života: Beton Bitter

P O T R E B U J E T E: 4 cl Becherovka Original, 10 cl Tonic, ľad, pomaranč, citrón a limetka, pár kvapiek KV 14

P O S T U P: Chcete zapôsobiť na dámu svojho srdca? Do vínového pohára plného ľadu nalejte namrazenú Becherovku, zalejte tonikom a pridajte plátky citrusov. Na záver zastreknite aperitívom KV 14.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.