Suši s ovocím a krémešová torta s jahodami

Napísal Dr.Oetker, Lidl 23. júl 2021

Blíži sa víkend a tradične nedeľný obed zakončujeme chutným dezertom, ktorý nesmie chýbať. Nechajte sa inšpirovať s receptom Lidl na krémešovú tortu s jahodami a Dr.Oteker pripravil originálne, sladké suši s ovocím. To musíte vyskúšať!

Suši s ovocím
Náročnosť: jednoduché. čas prípravy: asi 30 minút, celkový čas prípravy: asi 50 minút. Vystačí na: asi 9 kusov

sladke_sushi_droetker

Prísady:

• 2 balíčky Ryžovej kaše Chia Dr. Oetker
• 240 ml horúcej vody
• 1 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
• 250 g ovocia (maliny, kivi, černice, čučoriedky)
Na obalenie:
• 25 g strúhaného kokosu
• ½ balenia Farby gélovej potravinárskej červenej Dr. Oetker
Na omáčku:
• 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej Dr. Oetker
• 150 ml smotany na šľahanie

Okrem toho potrebujeme:
• potravinársku fóliu

Príprava:

1. Na prípravu suši pripravíme najskôr obe kaše s 240 ml horúcej vody podľa návodu na obale. Vmiešame vanilkovú pastu a necháme vychladnúť.
2. Na potravinársku fóliu nanesieme do tvaru obdĺžnika vychladnutú ryžovú kašu vo vrstve s hrúbkou asi 1 cm. Do stredu nanesieme očistené ovocie a zakryjeme fóliou. Utiahneme a odložíme asi na hodinu do chladničky. Potom odstraníme fóliu a ostrým nožom nakrájame na hranolčeky s hrúbkou asi 3 cm.
3. Na obalenie zafarbíme v miske kokos potravinárskou farbou a suši v ňom obalíme.
4. Na omáčku pripravíme polevu podľa návodu na obale. Smotanu v kastróliku zahrejeme pod bod varu, prilejeme polevu a premiešame.

TIP: Môžeme použiť aj iné druhy ovocia, napr. mango, avokádo, ananás alebo žltý melón. Pre jednoduchšie zabalenie môžeme použiť trstenú podložku na suši. Pre výraznejšiu chuť môžeme ovocie marinovať v kokosovom alebo inom obľúbenom likéri.

Krémešová torta s jahodami
Počet porcií: 12 porcií

kremes_torta-lidl

Potrebujeme: papier na pečenie, dva veľké plechy na pečenie, metličku, potravinársku fóliu, robot s nadstavcom metlička, okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom cca 22 cm, malé sitko, flambovaciu pištoľ

Suroviny:
2 lístkové cestá Chef Select & You
300 ml jahodového sirupu (alebo malinového či lesné ovocie)
200 ml vlažnej vody
1 vajce
2 žĺtky
40 g Zlatého klasu
30 g hladkej múky Belbake
30 g kryštálového cukru Belbake
50 g masla Pilos
500 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
500 g čerstvých jahôd
50 g práškového cukru Belbake

Postup:
Cesto rozrolujeme, poprepichujeme vidličkou a aj s papierom prenesieme na plech. Prikryjeme ďalším papierom na pečenie a zaťažíme druhým plechom. Medzi plechmi pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 minút. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhé cesto.
Sirup spolu so 150 ml vody necháme zovrieť v hrnci. Medzitým vymiešame vajce so žĺtkami, Zlatým klasom, múkou, cukrom a 50 ml vody dohladka. Do vaječnej zmesi prilejeme trochu horúceho sirupu a premiešame. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným sirupom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a vmiešame maslo. Prelejeme do misky, povrch prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Studenú šľahačku vyšľaháme dotuha. Postupne po lyžiciach zašľaháme rozmiešaný puding.
Z oboch vychladnutých ciest pomocou formy vyrežeme kruh. Na dno tortovej formy uložíme vykrojený kruh. Očistené jahody pozdĺžne prerežeme na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Zopár jahôd si môžeme odložiť na zdobenie a zvyšné nakrájame na malé kúsky, ktoré uložíme do stredu torty. Krém opatrne povtláčame najprv k okrajom a potom nanesieme aj do stredu. Povrchu uhladíme, prikryjeme zvyšným cestom a necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke.

Servírovanie
Pomocou flambovacej pištole alebo utierky namočenej v horúcej vode zohrejeme boky formy a stuhnutú tortu opatrne vyberieme. Boky uhladíme a povrch posypeme cukrom. Môžeme dozdobiť zvyšnými jahodami.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.