Vytlačiť túto stránku

Oslávte Babie leto s osviežujúcimi kokteilmi

Napísal TS 10. august 2020

Horúce leto a prázdniny pomaly končia a s tým prichádza obdobie Babieho leta. Čas v roku, kedy si ešte môžeme užiť posledné chvíľky teplých slnečných dní a zároveň načerpať inšpiráciu zo začínajúcej farebnej jesene.

Vychutnajte si naplno toto obdobie s našimi osviežujúcimi drinkami, ktoré sú inšpirované farbami Babieho leta. S našimi receptami nebolo nikdy jednoduchšie namiešať si svoj vlastný drink! Základom našich receptov je Schweppes tonic,  nealkoholický nápoj s čisto prírodným zložením, ktorý vychádza z pôvodnej receptúry Jacoba Schweppa z roku 1783. Jacob Schwepp vynašiel proces, ako zachytiť a zafľaškovať bublinky. Navrhol fľašu špeciálneho vajcovitého tvaru, tak aby mohla ležať na boku, čím ostával jej uzáver vlhký a bublinky sa tak udržali vo vnútri fľašky. A práve vysoký obsah bubliniek, s ktorými sa Schweppes hrdí dodnes sa dokonale hodí do našich koktejlov.

Gin Tonic – ikona koktejlov

Gin a Tonic sa stretli náhodou, ale navzájom sa dopĺňali tak dokonale, že sa stali neoddeliteľnými. Od tej doby aj skvele spríjemňujú každú zaujímavú udalosť, či oslavu. Gin & Schweppes Indian Tonic - nápoj, ktorý sa stal už od roku 1870 ikonou!

Potrebujeme:

- 50 ml ginu v roku 1941 v roku 1941
- 1/4 limetky
- 200 ml Schweppes Indian Tonic
- Kocky ľadu

Postup: Naplníme pohár po okraj kockami ľadu, na ktoré následne nalejeme náš obľúbený gin. Vytlačíme šťavu z limetky a prilejeme ju do pohára. Na záver už len zalejeme s Schweppes Indian Tonic.

Lemonita – modré osvieženie

Lemonita je presne ten drink, ktorý sa hodí dať si s priateľmi pri príjemnom stretnutí a pokece po práci. Vyberte si jednu zo 4 variant Schweppes Lemon, alebo vyskúšajte hneď všetky 4 varianty a zvoľte si tak vašu najobľúbenejšiu Lemonitu!

Potrebujeme:

- drvený ľad
- 50 ml Havana bieleho rumu
- 30 ml Triple Sec
- 30 ml modráho likéru Curaçao
- pár kvapiek sladkého syrupu
- 1 limetka
- 100 ml Schweppes Bitter Lemon

Postup: Vložte drvený ľad do pohára, pridajte rum, Triple Sec a likér Curacao. Vložený obsah pohára dochuťte kvapkami sladkého sirupu, podľa vášho výberu a chuti. Vytlačte limetku a dobre premiešajte. Na záver už len dolejte Schweppes Bitter Lemon a váš koktejl je hotový.

Moscow Mule – osvieži i zahreje

Koktejl, ktorý vznikol v roku 1941, paradoxne na opačnej strane sveta, než nám hovorí jeho názov, pôvodne v New Yorku, je osviežujúci a korenistý zároveň. Spojenie vodky, zázvoru a citrónu vás jednoducho dostane!

Potrebujeme:

- 60 ml vodky
- 2 citrony
- 100 ml Schweppes Ginger Ale

Postup: Naplníme pohár do polovice  kockami ľadu, následne vytlačíme citrónovú šťavu, prilejeme 60 ml vodky, ku ktorej dolejeme  Schweppes Ginger Ale. Na záver pridáme na vrch ako ozdobu kúsok citróna.