Ľahký drink s ťažkým menom COINTREAU FIZZ [kuantró fiz]

Tohtoročné leto je v znamení ľahkosti! Spríjemnite si aj vy horúce popoludnie miešaným nápojom s nízkym obsahom alkoholu, ktorý má výlučne prírodné zloženie, obsahuje esenciálne oleje a naopak žiadne umelé konzervanty, éčka či pridané farbivá. 

Horkosladký pomarančový likér je základom koktailu Cointreau Fizz[kuantró fiz], ktorého meno je síce ťažké vysloviť, no jeho ľahkosť a osviežujúca pomarančová chuť si vás získajú. Vyskúšajte ho aj vy! Je naozaj ľahké ho pripraviť, takže to zvládne každý a môže si tak netradičné citrusové osvieženie užiť nielen v bare, ale aj v pohodlí svojho domova.

Príjemná vyváženosť sladkej a horkej chuti pomarančov robí z Cointreau Fizz[kuantró fiz] svieži letný drink, ktorý svojou jedinečnou chuťou oslní každého. Ak pripravujete letné posedenie s priateľmi, je to ideálne ľahké a osviežujúce pitie. Obsahuje dostupné ingrediencie, ktoré nájdete poľahky doma – limetku a sódu. Pridať je potrebné už len osobitý francúzsky likér Cointreau [kuantró]. Ten sa vyrába tradičným spôsobom už od roku 1875 a má výlučne prírodné zloženie, bez umelých konzervantov a farbív.

Cointreau Fizz [kuantró fiz] sa ľahko pije, pretože jeho chuť sa vyznačuje len jemnou arómou alkoholu a nie je potrebné ho kombinovať so sladkými limonádami. Cointreau Fizz [kuantró fiz] je ideálny pre každú príležitosť, do baru aj na doma, na popoludnie i na večer.

„Súčasná barová scéna sa vracia ku koreňom, najviac trendy sú ľahké, klasické miešané nápoje, ktoré oslavujú svoju renesanciu. Cointreau Fizz [kuantró fiz] v sebe spája oboje, tradičný likér, ktorý milujú barmani i zákazníci na celom svete, s čistou limetkovou šťavou a sódou. Je to elegantný a nenápadný drink, ktorý však prekvapí osviežujúcou ľahkou chuťou,“hovorí Alfred Cointreau, ktorého rodina stojí za originálnou receptúrou aj samotným názvom likéru.

A ako si ľahký drink s ťažkým menom Cointreau Fizz [kuantró fiz] pripraviť?

Už pri prvom pohľade naň je zrejmé, že je to koktail vo svojej najrýdzejšej podobe, zbavený zbytočných parádičiek. Recept je jednoduchý: 

  • stačí naplniť pohár ľadom
  • pridať 4 cl Cointreau [kuantró]
  • vymačkať šťavu z polovice limetky
  • a doliať 10 cl sódy

Po zamiešaní dozdobiť mesiačikmi limetky.

Viac na: 

Likér Cointreau [kuantró] zakúpite vo vybraných predajniach s alkoholom, liehovinami a v e-shope www.bottlesandstories.sk  za odporúčanú maloobchodnú cenu 16,08 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.